Nastavak suđenja ekipi TV "Elta" i Mandiću

U Sudu BiH sutra će biti nastavljeno suđenje predsjedniku Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milanu Mandiću i novinarima TV "Elta", koji su optuženi za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Bosna i Hercegovina 04.09.2016 | 14:00
Nastavak suđenja ekipi TV "Elta" i Mandiću
Na ročištu održanom prije ljetne pauze, 8. jula, Tužilaštvo je ispitivalo svog svjedoka bez prisustva javnosti.

Branilac novinara TV "Elta" i pravnog lica "Stijena" iz Ljubinja, čija poslovna jedinica u Banjaluci djeluje u okviru "Elte", Vlado Adamović rekao je novinarima nakon ročišta da je svjedočilo lice koje je pričalo o svojim doživljajima i preživljavanju tokom rata u Srebrenici.

"Odbrana nije imala priliku da postavlja pitanja svjedoku, jer ga tužilac nije ispitao do kraja. Tokom narednog ročišta, početkom septembra, on će završiti svoje svjedočenje, nakon čega ćemo mi imati priliku da postavljamo pitanja u unakrsnom ispitivanju", izjavio je tada Adamović.

Krivičnu prijavu protiv Mandića i TV "Elta" podnijeli su predstavnici bošnjačkih udruženja iz Srebrenice zbog njegove izjave 19. februara 2014. godine kada je u vezi sa javnim istupima Munire Subašić i Hatidže Mehmedović, koje predstavljaju udruženja žena - majki Srebrenice, između ostalog, rekao da će njihove "govore stići Božija pravda".

"Božija pravda u Srebrenicu je stigla. O tome javno govorim. Žestok ratni zločin počinjen je 1992. i 1993. godine u Srebrenici, Skelanima, Potočarima, Kravici i Bratuncu, a Božija pravda je stigla 1995. godine", izjavio je tada Mandić.

Početak suđenja zakazan je za 13.30 časova.

Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brle

04.09.2016 13:31

Sto su Srbi, da je kojim slucajem tuzeno muslimansko udruzenje, svi bi se digli od politicara do muslimanskih udruzenja u odbranu, a ove srpske poturice pustili Mandica niz vodu neka ga osude. I ja sam za, kada nema niko da ga brani, kriv je sto se angazovao da brani porodice poginulih boraca. Sad ce izbori, imamo ope priliku da biramo srpske izdaice koji ce primati platu poslanika i uvlacit se u uzicu muslimanima. Ja necu !

ODGOVORITE