Путин се у Кини одмах састао са Ердоганом

Председник Русије Владимир Путин допутовао је данас у кинески град Хангџоу где се одржава самит Г20, а посету је започео билатерланим састанцима, укључујући турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Свијет 03.09.2016 | 20:50
Путин се у Кини одмах састао са Ердоганом
Он је рекао да намерава да с њим разговара о обнављању потпуне сарадње двеју земаља.

„Драго ми је што имамо могућност да разговарамо о томе како тече испуњавање наших договора постигнутих током ваше посете Русији, у Санкт Петербургу. Наравно, потребно је учинити још много тога да би се обновила потпуна сарадња у свим правцима. О томе ћемо управо данас разговарати“, рекао је Путин, преноси Спутњик.

Ердоган је истакао да с Путином намерава да посебно размотри сарадњу у енергетици, као сва питања билатералне сарадње која су покренута на петербуршком састанку. Ердоган је, такође, захвалио Путину за обнављање чартер-летова измеду две земље.

Руски лидер је у кинески град Хангџоу стигао из Владивостока. Током наредна три дана Путина очекују разговори с лидерима Аргентине, Египта, Француске, Немачке и низа других земаља.

Како је раније саопштила прес-служба Кремља, званични програм самита Г-20 почеће 4. септембра, а планирано је да шеф руске државе учествује у првом радном заседању форума, посвећеном учвршћивању координације економске политике, као и на свечаном пријему који организује председник Кине Си Ђинпинг.

Истог дана Путин ће уцествовати на неформалном сусрету лидера БРИКС-а, који ће, према традицији, бити одржан уоци самита „двадесеторице“.

Планиран је и разговор Владимира Путина са Си Ђинпингом.

Главна тема самита је „Изградња иновационе, здраве, узајамно повезане и инклузивне светске економије“.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мд

03.09.2016 18:56

Ердоган се само мозе одрзати балансирањем измедју Русије и запада.Већ се Ангела дистанцирала од резолуције бундестага о Арменији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

04.09.2016 05:33

Дон ви млатите празну сламу, Тајни владари из сенке уцврсцују Нови свјетски поредак кроз економију!

Name

Рт

03.09.2016 21:45

Само путина он је бог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Императори

03.09.2016 23:10

Ста су велики народи, и велики дрзавници. Спремни након свега на договоре, извињење, компромисе, све да би народу било боље. Са друге стране један Рудоња арлауце и води народ у рат, а банкрот му виси над главом,..невјероватно

ОДГОВОРИТЕ