Putin se u Kini odmah sastao sa Erdoganom

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u kineski grad Hangdžou gde se održava samit G20, a posetu je započeo bilaterlanim sastancima, uključujući turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Svijet 03.09.2016 | 20:50
Putin se u Kini odmah sastao sa Erdoganom
On je rekao da namerava da s njim razgovara o obnavljanju potpune saradnje dveju zemalja.

„Drago mi je što imamo mogućnost da razgovaramo o tome kako teče ispunjavanje naših dogovora postignutih tokom vaše posete Rusiji, u Sankt Peterburgu. Naravno, potrebno je učiniti još mnogo toga da bi se obnovila potpuna saradnja u svim pravcima. O tome ćemo upravo danas razgovarati“, rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

Erdogan je istakao da s Putinom namerava da posebno razmotri saradnju u energetici, kao sva pitanja bilateralne saradnje koja su pokrenuta na peterburškom sastanku. Erdogan je, takođe, zahvalio Putinu za obnavljanje čarter-letova izmedu dve zemlje.

Ruski lider je u kineski grad Hangdžou stigao iz Vladivostoka. Tokom naredna tri dana Putina očekuju razgovori s liderima Argentine, Egipta, Francuske, Nemačke i niza drugih zemalja.

Kako je ranije saopštila pres-služba Kremlja, zvanični program samita G-20 počeće 4. septembra, a planirano je da šef ruske države učestvuje u prvom radnom zasedanju foruma, posvećenom učvršćivanju koordinacije ekonomske politike, kao i na svečanom prijemu koji organizuje predsednik Kine Si Đinping.

Istog dana Putin će ucestvovati na neformalnom susretu lidera BRIKS-a, koji će, prema tradiciji, biti održan uoci samita „dvadesetorice“.

Planiran je i razgovor Vladimira Putina sa Si Đinpingom.

Glavna tema samita je „Izgradnja inovacione, zdrave, uzajamno povezane i inkluzivne svetske ekonomije“.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Md

03.09.2016 18:56

Erdogan se samo moze odrzati balansiranjem izmedju Rusije i zapada.Već se Angela distancirala od rezolucije bundestaga o Armeniji.

ODGOVORITE
Name

MIHAILO Mikic

04.09.2016 05:33

Don vi mlatite praznu slamu, Tajni vladari iz senke ucvrscuju Novi svjetski poredak kroz ekonomiju!

Name

Rt

03.09.2016 21:45

Samo putina on je bog

ODGOVORITE
Name

Imperatori

03.09.2016 23:10

Sta su veliki narodi, i veliki drzavnici. Spremni nakon svega na dogovore, izvinjenje, kompromise, sve da bi narodu bilo bolje. Sa druge strane jedan Rudonja arlauce i vodi narod u rat, a bankrot mu visi nad glavom,..nevjerovatno

ODGOVORITE