УС опен - Надал: Зглоб? Лоптице су ми далеко већи проблем...!

Рафаел Надал, пети тенисер света, каже да и даље осећа одређени бол у ручном зглобу, али да то не утиче на његову игру.

Тенис 04.09.2016 | 22:15
УС опен - Надал: Зглоб? Лоптице су ми далеко већи проблем...!
Шпанац се рутински пласирао у осмину финала УС Опена, савладавши Андреја Кузњецова у три сета – 6:1, 6:4, 6:2.

"Узбуђен сам што уопште наступам на УС Опену и што сам део Тура. Такође, сваким мечом бол у зглобу све је мањи, то је свакако најважнији податак за мене, а и форхен ми је све бољи. Сви знају колико је то важан ударац за мене", каже Рафа.

Делује да је далеко већи проблем за 'Бика са Маљорке' одабир лоптица за највеће турнире, пре него бол у зглобу.

"Ствари морају да се поправе. Не можемо да играмо на Олимпијским играма да играмо за једним лоптицама, а онда затим у Синсинатију са другим. Схватам да људи који нису у тенису не могу баш најбоље да схвате разлику, али је она огромна. Знате, ми када се такмичимо – превазилазимо сопствене лимите, па сходно томе и мале разлике могу да имају огроман утицај на наше тело. Зар не? Конкретно ово о чему причамо може бити веома лоше за наше лактове, зглобове, рамена... Разлика је драстична готово у оној мери као када мењамо подлоге. Борбу око проблема са лоптицама водимо јако дуго и трудимо се да нешто променимо, али то све за сада јако тешко иде", закључио је Надал.

Рафа ће се за четвртфинале борити са Лукасом Пуијем из Француске, који је после велике борбе у пет сетова елиминисао Роберта Баутисту-Агута.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар