US open - Nadal: Zglob? Loptice su mi daleko veći problem...!

Rafael Nadal, peti teniser sveta, kaže da i dalje oseća određeni bol u ručnom zglobu, ali da to ne utiče na njegovu igru.

Tenis 04.09.2016 | 22:15
US open - Nadal: Zglob? Loptice su mi daleko veći problem...!
Španac se rutinski plasirao u osminu finala US Opena, savladavši Andreja Kuznjecova u tri seta – 6:1, 6:4, 6:2.

"Uzbuđen sam što uopšte nastupam na US Openu i što sam deo Tura. Takođe, svakim mečom bol u zglobu sve je manji, to je svakako najvažniji podatak za mene, a i forhen mi je sve bolji. Svi znaju koliko je to važan udarac za mene", kaže Rafa.

Deluje da je daleko veći problem za 'Bika sa Maljorke' odabir loptica za najveće turnire, pre nego bol u zglobu.

"Stvari moraju da se poprave. Ne možemo da igramo na Olimpijskim igrama da igramo za jednim lopticama, a onda zatim u Sinsinatiju sa drugim. Shvatam da ljudi koji nisu u tenisu ne mogu baš najbolje da shvate razliku, ali je ona ogromna. Znate, mi kada se takmičimo – prevazilazimo sopstvene limite, pa shodno tome i male razlike mogu da imaju ogroman uticaj na naše telo. Zar ne? Konkretno ovo o čemu pričamo može biti veoma loše za naše laktove, zglobove, ramena... Razlika je drastična gotovo u onoj meri kao kada menjamo podloge. Borbu oko problema sa lopticama vodimo jako dugo i trudimo se da nešto promenimo, ali to sve za sada jako teško ide", zaključio je Nadal.

Rafa će se za četvrtfinale boriti sa Lukasom Puijem iz Francuske, koji je posle velike borbe u pet setova eliminisao Roberta Bautistu-Aguta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar