Тоти: Желим посебну сезону за крај!

Доминација Јувентуса, рекордан трансфер Гонсала Игуаина, Кинези у Милану и Интеру, све то ће остати ове сезоне у сенци једног човека.

Фудбал 04.09.2016 | 12:00
Тоти: Желим посебну сезону за крај!
Франческо Тоти, капитен Роме, "Принц Рима", игра своју последњу сезону у дресу "вучице", и жели да буде посебна.

Римљани вероватно немају тим који ће моћи достојно да се бори са Јувентусом за титулу, али легендарна "Велика беба", господар Рима, жели да се опрости од клуба који обожава на прави начин.

"Иза мене је 25 година победа, пораза, голова, радости и разочарања. Искусио сам много емоција ових година па је тешко рећи шта је од тога било посебно. Оно што је сигурно је моја жеља да носим овај дрес и да му дам све од себе", рекао је Тоти.

Тоти је члан Роме постао пре 28 година, када је заиграо за омладинску школу, а првотимац је од 1991.

"Као да уопште није прошло толико времена, у 25. сезону улазим одлучан и жељан и сигуран да овај тим пружи максимално задовољство навијачима, што они и заслужују. Увек сам осећао јаку везу, љубав, страст овог града, навијача Роме које су ме увек подржавали, у Италији и иностранству. То ми је помогло да се осећам поносним што носим овај дрес и да га носим с поносом", додао је Тоти.

Нова сезона, последња, свакако ће бити у знаку "Ер Пупонеа".

"Желим да моја 25. професионална сезона, те 40. рођендан који ћу ускоро прославити, буду посебни, за мене, навијаче, али и све на терену", закључио је Тоти.

Тоти је одиграо 758 утакмица и постигао 304 гола за Рому, с којом је освојио само једну титулу 2001. године, те по два Купа и Суперкупа.

Осам пута је био други у Серији А, пет пута изгубио финале Купа, а три пута Суперкупа. Са Италијом (58 утакмица, 9 голова) био је првак света 2006. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар