Српски "Пинк Пантер" пао у Њемачкој

Њемачка полиција ухапсила је недавно српског држављанина за ког се сумња да је Иван Миловановић (41), за којим Кипар трага већ неколико година због сумње да је дио криминалне банде „Пинк Пантери“.

Србија 03.09.2016 | 14:12
Српски "Пинк Пантер" пао у Њемачкој
Идентитет Србина који је ухапшен послије једне пљачке још се провјерава, али се, наводно, његов ДНК поклопио с профилом пљачкаша накита из јувелирнице у Лимасолу 2012. године.

"Србин је сада у притвору у Њемачкој, јер је тамо ухапшен послије пљачке. Његов ДНК профил је упоређен с траговима генетског материјала који је тада пронађен у радњи, али још му се провјерава идентитет јер је код себе имао десет различитих личних докумената. У контакту смо с њемачким и српским властима, од којих ускоро очекујемо више информација", потврдио је шеф полиције у Лимасолу Јоанис Сотеријадес.

Пљачка у Лимасолу догодила се 10. децембра 2012. Тога дана мушкарац у одијелу затражио је да му отворе радњу да би погледао накит. Кад су се врата отворила, тројица његових саучесника упала су у радњу наоружана пиштољима.

Одмах су извадили пиштоље, а менаџер који је покушао да се супротстави једном од њих добио је ударац у потиљак.

„Пинк Пантери“ затим су разбили витрине и за само неколико минута украли накит и сатове у вриједности од 950.000 евра.

"Послије пљачке примијетио их је један пролазник, који је покушао да их заустави, али у томе није успио. Како се испоставило, побјегли су аутомобилом који је касније пронађен, али су оставили ДНК траг, на основу ког је сада идентификован ухапшени мушкарац. Нема сумње да је учествовао у тој пљачки, али провјерава се да ли је ријеч о Ивану Миловановићу. Још један учесник овог разбојништва највјероватније је идентификован у Швајцарској", кажу из кипарске полиције.

Како наводе, кад им буду стигли сви подаци из Србије и Њемачке, кипарске власти затражиће изручење српских држављана који су учествовали у пљачкама.

Шеф полиције у Лимасолу потврдио је да је информација о хапшењу Србина добијена од Интерпола, као и да се провјерава да ли је он учествовао у још једној пљачки у тој држави.

"Мјесец дана раније, у новембру 2012, покушана је пљачка у Никозији и вјерује се да је исти мушкарац српске националности учествовао у њој", потврдио је шеф полиције. Иста група наводно се сумњичи за још једну пљачку на Кипру, у којој је однијет накит у вриједности од пола милиона евра.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар