Srpski "Pink Panter" pao u Njemačkoj

Njemačka policija uhapsila je nedavno srpskog državljanina za kog se sumnja da je Ivan Milovanović (41), za kojim Kipar traga već nekoliko godina zbog sumnje da je dio kriminalne bande „Pink Panteri“.

Srbija 03.09.2016 | 14:12
Srpski "Pink Panter" pao u Njemačkoj
Identitet Srbina koji je uhapšen poslije jedne pljačke još se provjerava, ali se, navodno, njegov DNK poklopio s profilom pljačkaša nakita iz juvelirnice u Limasolu 2012. godine.

"Srbin je sada u pritvoru u Njemačkoj, jer je tamo uhapšen poslije pljačke. Njegov DNK profil je upoređen s tragovima genetskog materijala koji je tada pronađen u radnji, ali još mu se provjerava identitet jer je kod sebe imao deset različitih ličnih dokumenata. U kontaktu smo s njemačkim i srpskim vlastima, od kojih uskoro očekujemo više informacija", potvrdio je šef policije u Limasolu Joanis Soterijades.

Pljačka u Limasolu dogodila se 10. decembra 2012. Toga dana muškarac u odijelu zatražio je da mu otvore radnju da bi pogledao nakit. Kad su se vrata otvorila, trojica njegovih saučesnika upala su u radnju naoružana pištoljima.

Odmah su izvadili pištolje, a menadžer koji je pokušao da se suprotstavi jednom od njih dobio je udarac u potiljak.

„Pink Panteri“ zatim su razbili vitrine i za samo nekoliko minuta ukrali nakit i satove u vrijednosti od 950.000 evra.

"Poslije pljačke primijetio ih je jedan prolaznik, koji je pokušao da ih zaustavi, ali u tome nije uspio. Kako se ispostavilo, pobjegli su automobilom koji je kasnije pronađen, ali su ostavili DNK trag, na osnovu kog je sada identifikovan uhapšeni muškarac. Nema sumnje da je učestvovao u toj pljački, ali provjerava se da li je riječ o Ivanu Milovanoviću. Još jedan učesnik ovog razbojništva najvjerovatnije je identifikovan u Švajcarskoj", kažu iz kiparske policije.

Kako navode, kad im budu stigli svi podaci iz Srbije i Njemačke, kiparske vlasti zatražiće izručenje srpskih državljana koji su učestvovali u pljačkama.

Šef policije u Limasolu potvrdio je da je informacija o hapšenju Srbina dobijena od Interpola, kao i da se provjerava da li je on učestvovao u još jednoj pljački u toj državi.

"Mjesec dana ranije, u novembru 2012, pokušana je pljačka u Nikoziji i vjeruje se da je isti muškarac srpske nacionalnosti učestvovao u njoj", potvrdio je šef policije. Ista grupa navodno se sumnjiči za još jednu pljačku na Kipru, u kojoj je odnijet nakit u vrijednosti od pola miliona evra.

(Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar