Шта се крије иза случаја угинулог пса из Тузле?

Ветеринарски факултет у Сарајеву завршио је обдукцију угинулог пса из Тузле, за којег се тврди да је силован од стране тројице дјечака, али није хтео да саопшти налаз, већ га је послао поштом Удружењу за заштиту животиња у овом граду.

Босна и Херцеговина 03.09.2016 | 21:46
Шта се крије иза случаја угинулог пса из Тузле?
Дјевојка из Удружења, која је пронашла несрећеног пса и послала његово тијело на обдукцију, није желела да се изјашњава око овог случаја док не добије налаз. Како сазнаје ЕуроБлиц, она ће после прикупљања свих доказа, јавно да саопшти своју верзију приче.

Са Ветеринарског факултета у Сарајеву, на коме је обдукција и рађена, потврдили су да је обдукција завршена, али како наводе, не смију да саопште информације.

"Завршили смо обдукцију, а резултате послали удружењу које нам је и предало пса. То је све што можемо рећи, јер резултате може да добије само онај ко је пса и донио",- истакли су за “ЕуроБлиц” са Ветеринарског факултета.

МУП Тузланског кантона ставио тачку на случај

Док цио регион чека спорне резултате МУП Тузланског кантона ставио је тачку на овај случај.

"Што се тиче МУП, ми те резултате не чекамо, нису нам битни, јер смо добили налаз који смо и тражили од Ветеринарске станице. Прочитао сам да је неко од тих грађана тражио додатне анализе и послао пса на обдукцију, али ми те резултате немамо",– рекао је за „ЕуроБлиц” портпарол МУП Тузланског кантона Изудин Шарић.

Удружење животиња широм БиХ оштро осуђују овај случај и захтевају да се родитељи и дјеца казне, те надају да се случај неће прикрити.

"С обзиром да су медји подигли велику буру око овог случаја, тешко да ће га 0заташкати0, иначе би и овај случај био игнорисан. Свесни смо да се  ово свакодневно догађа, само што се то не зна.  Многе животњен умиру у највећим мукама, а да за то нико не одговара", рекла је чланица једног  удружња за заштити животиња из Бањалуке.

(ЕуроБлиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цица

03.09.2016 18:37

Истина у јавност поциниоце строго казнити

ОДГОВОРИТЕ