Šta se krije iza slučaja uginulog psa iz Tuzle?

Veterinarski fakultet u Sarajevu završio je obdukciju uginulog psa iz Tuzle, za kojeg se tvrdi da je silovan od strane trojice dječaka, ali nije hteo da saopšti nalaz, već ga je poslao poštom Udruženju za zaštitu životinja u ovom gradu.

Bosna i Hercegovina 03.09.2016 | 21:46
Šta se krije iza slučaja uginulog psa iz Tuzle?
Djevojka iz Udruženja, koja je pronašla nesrećenog psa i poslala njegovo tijelo na obdukciju, nije želela da se izjašnjava oko ovog slučaja dok ne dobije nalaz. Kako saznaje EuroBlic, ona će posle prikupljanja svih dokaza, javno da saopšti svoju verziju priče.

Sa Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, na kome je obdukcija i rađena, potvrdili su da je obdukcija završena, ali kako navode, ne smiju da saopšte informacije.

"Završili smo obdukciju, a rezultate poslali udruženju koje nam je i predalo psa. To je sve što možemo reći, jer rezultate može da dobije samo onaj ko je psa i donio",- istakli su za “EuroBlic” sa Veterinarskog fakulteta.

MUP Tuzlanskog kantona stavio tačku na slučaj

Dok cio region čeka sporne rezultate MUP Tuzlanskog kantona stavio je tačku na ovaj slučaj.

"Što se tiče MUP, mi te rezultate ne čekamo, nisu nam bitni, jer smo dobili nalaz koji smo i tražili od Veterinarske stanice. Pročitao sam da je neko od tih građana tražio dodatne analize i poslao psa na obdukciju, ali mi te rezultate nemamo",– rekao je za „EuroBlic” portparol MUP Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Udruženje životinja širom BiH oštro osuđuju ovaj slučaj i zahtevaju da se roditelji i djeca kazne, te nadaju da se slučaj neće prikriti.

"S obzirom da su medji podigli veliku buru oko ovog slučaja, teško da će ga 0zataškati0, inače bi i ovaj slučaj bio ignorisan. Svesni smo da se  ovo svakodnevno događa, samo što se to ne zna.  Mnoge životnjen umiru u najvećim mukama, a da za to niko ne odgovara", rekla je članica jednog  udružnja za zaštiti životinja iz Banjaluke.

(EuroBlic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cica

03.09.2016 18:37

Istina u javnost pocinioce strogo kazniti

ODGOVORITE