Како скинути оних последњих пет килограма?

Уколико имате жељу да достигнете одређену телесну тежину, а то вам никако не полази за руком, то може да буде разлог за фрустрацију.

Здравље 03.09.2016 | 11:16
Како скинути оних последњих пет килограма?
Како старимо, наше тело пролази кроз бројне промене, метаболизам се успорава, па није чудо што се килограми лакше лепе, а процес мршављења се понекад и уз труд чини као немогућа мисија.

Што више сувишних килограма имамо, мршављење је брже, а процес се успорава приближавањем циљу жељене тежине. Ипак, оно што је потребно схватити је да последњи вишак килограма може најбоље да се изгуби радом "на дуже стазе".

Ово су неки од савета како да постигнете жељени циљ:

Направите мале промене

Иако су драматичне промене ефективне и највероватније ће вас довести до жељеног резултата, оне могу да вас исцрпе и њима можете да нарушите своје здравље. Уместо тога, овај процес посматрајте као путовање - не фокусирајте се само на циљ. На пример, можете да одаберете салату уместо помфрита или хамбургера, а један оброк у току дана може да буде лаганији. Временом ћете видети резултате.

Обратите пажњу на хранљивост намирница

Правилна исхрана је кључна у процесу мршављења. Избаците из исхране прерађену храну и покушајте да ставите фокус на здраву храну, богату угљеним хидратима и протеинима, витаминима и минералима како бисте свом телу пружили сав неопходан материјал за функционисање.

Једите пет пута дневно

Многи стручњаци деле мишљење да је конзумирање више мањих оброка боље пд конзумирања мање обилнијих. Прескакање оброка проузроковаће преједање, док ће чешћи, мањи оброци помоћи да дуже останете сити.

Останите активни

И док је дијета одговорна за 90 одсто успеха у мршављењу, неопходна је и физичка активност. Трчање, шетња, фитнес, теретана, плес, вожња бицикла - шта год да одаберете, знајте да сте урадили нешто добро за своје тело и да сте ближи свом циљу.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар