Београд и уз притиске привржен Српској

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је да су притисци на званични Београд изузетно велики и потврдио да остаје потпуно привржен Републици Српској.

Србија 03.09.2016 | 08:48
Београд и уз притиске привржен Српској
"Време је изузетно турбулентно у читавом свету, а нарочито у нашем региону. Србија се труди да вешто балансира и обезбеди мир и стабилност, побољша укупан имиџ, створи услове за отварање нових радних места и економски бољитак", рекао је Николић за "Вечерње новости".

Николић је навео да званичници Републике Српске нису ништа питали званични Београд када су доносили одлуку о референдуму о Дану Републике, али да он остаје потпуно привржен Републици Српској.

Он је истакао да поједини политичари у региону покушавају да пласирају национализам у различитим формама ради стицања политичких поена, те додао да је народ са ових простора још рањив и пријемчив на такве политичке мамце.

"Чињеница је да велики број грађана одлази из својих матичних земаља, а природни прираштај нас води ка томе да свих народа има драстично мање и да ће их бити све мање. Зато је перспектива свих нас мир и сарадња", рекао је Николић.

Он је напоменуо да само економски раст и неометана размјена добара и услуга, размијевање и повјерење воде ка позитивном исходу за све.

"Поделе, свађе, претње, увреде нису нешто што је иманентно српском народу. То, наравно, не значи да се било ко плаши. Напротив. Али, као народ истанчане, појединачне интелигенције и храбрости, никада у историји нисмо срљали, па нећемо ни сада", рекао је Николић.

(Вечерње новости)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Томо Вуциц истина

03.09.2016 07:09

Када сте се ви из Србије ти Томо И Вуциц поцели да о нама Србима изван Србије бринете висе о нама него ми сами о себи , нама је све тезе И тезе. Зато вас Томо И Вуцицу људски молимо да се не бринете висе о нама како би нам било боље. Нека се брине свако о себи а то це бити најљепсе И најбоље за све нас па И насе окрузење

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

03.09.2016 07:37

Требас Сесељу у свакој соби споменик дици,без њега би био нико и ниста.

Name

мистер

03.09.2016 07:28

Ти немас ста да коме казес,Сесељ те је фино описао .Макни се од Босне и њених људи и све це биит у реду ,Договорице се они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

03.09.2016 07:37

Ма какви притисци на вас? Немојте нас висе бранити молимо вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србијанци

03.09.2016 07:55

"Стефановић: Инцко да престане да прети Републици Српској Вицепремијер Србије Небојша Стефановић упозорио је високог представника за БиХ Валентина Инцка да престане да прети Републици Српској."

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

03.09.2016 08:43

Хе,хе,Вуциц и Николиц нису знали за референдум,прица о Марковим конацима.Сада знају,и знају да није легално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Размисљам

03.09.2016 18:25

Како притисци а одредјени унутрасњи и вањски струцњаци говоре о демократији? Аха,демократски притисци.Добро онда, то је у реду.

ОДГОВОРИТЕ