Beograd i uz pritiske privržen Srpskoj

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da su pritisci na zvanični Beograd izuzetno veliki i potvrdio da ostaje potpuno privržen Republici Srpskoj.

Srbija 03.09.2016 | 08:48
Beograd i uz pritiske privržen Srpskoj
"Vreme je izuzetno turbulentno u čitavom svetu, a naročito u našem regionu. Srbija se trudi da vešto balansira i obezbedi mir i stabilnost, poboljša ukupan imidž, stvori uslove za otvaranje novih radnih mesta i ekonomski boljitak", rekao je Nikolić za "Večernje novosti".

Nikolić je naveo da zvaničnici Republike Srpske nisu ništa pitali zvanični Beograd kada su donosili odluku o referendumu o Danu Republike, ali da on ostaje potpuno privržen Republici Srpskoj.

On je istakao da pojedini političari u regionu pokušavaju da plasiraju nacionalizam u različitim formama radi sticanja političkih poena, te dodao da je narod sa ovih prostora još ranjiv i prijemčiv na takve političke mamce.

"Činjenica je da veliki broj građana odlazi iz svojih matičnih zemalja, a prirodni priraštaj nas vodi ka tome da svih naroda ima drastično manje i da će ih biti sve manje. Zato je perspektiva svih nas mir i saradnja", rekao je Nikolić.

On je napomenuo da samo ekonomski rast i neometana razmjena dobara i usluga, razmijevanje i povjerenje vode ka pozitivnom ishodu za sve.

"Podele, svađe, pretnje, uvrede nisu nešto što je imanentno srpskom narodu. To, naravno, ne znači da se bilo ko plaši. Naprotiv. Ali, kao narod istančane, pojedinačne inteligencije i hrabrosti, nikada u istoriji nismo srljali, pa nećemo ni sada", rekao je Nikolić.

(Večernje novosti)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Tomo Vucic istina

03.09.2016 07:09

Kada ste se vi iz Srbije ti Tomo I Vucic poceli da o nama Srbima izvan Srbije brinete vise o nama nego mi sami o sebi , nama je sve teze I teze. Zato vas Tomo I Vucicu ljudski molimo da se ne brinete vise o nama kako bi nam bilo bolje. Neka se brine svako o sebi a to ce biti najljepse I najbolje za sve nas pa I nase okruzenje

ODGOVORITE
Name

BG

03.09.2016 07:37

Trebas Seselju u svakoj sobi spomenik dici,bez njega bi bio niko i nista.

Name

mister

03.09.2016 07:28

Ti nemas sta da kome kazes,Seselj te je fino opisao .Makni se od Bosne i njenih ljudi i sve ce biit u redu ,Dogovorice se oni.

ODGOVORITE
Name

blbl

03.09.2016 07:37

Ma kakvi pritisci na vas? Nemojte nas vise braniti molimo vas.

ODGOVORITE
Name

srbijanci

03.09.2016 07:55

"Stefanović: Incko da prestane da preti Republici Srpskoj Vicepremijer Srbije Nebojša Stefanović upozorio je visokog predstavnika za BiH Valentina Incka da prestane da preti Republici Srpskoj."

ODGOVORITE
Name

zumba

03.09.2016 08:43

He,he,Vucic i Nikolic nisu znali za referendum,prica o Markovim konacima.Sada znaju,i znaju da nije legalno.

ODGOVORITE
Name

Razmisljam

03.09.2016 18:25

Kako pritisci a odredjeni unutrasnji i vanjski strucnjaci govore o demokratiji? Aha,demokratski pritisci.Dobro onda, to je u redu.

ODGOVORITE