"Дневник машиновође" кандидат за оскара

Филм "Дневник машиновође" редитеља Милоша Радовића, како је данас саопштено из Академије филмске умјетности и науке, кандидат је Србије за 89. награду "Оскар" у категорији дугометражни играни филм на страном језику.

Србија 02.09.2016 | 22:47
"Дневник машиновође" кандидат за оскара
"Дневник машиновође" побиједио је у селекцији пет домаћих остварења, са највише, осам гласова, тајним гласањем 14 чланова стручног одбора АФУН-а, који је спроведен у складу са Правилима америчке и Правилником српске академије.

Филм прати причу из живота машиновођа, а Радовић је и аутор сценарија (по идеји Марка Глушца). Главне улоге тумаче Лазар Ристовски (уз Петра Ристовског и један од продуцената филма), Петар Кораћ, Павле Ерић, Мирјана Карановић, Јасна Ђуричић, Младен Нелевић, Нина Јанковић, Даница Ристовски, Харис Бурина, Тихомир Станић…

Снимљен је у продукцији куће Зиллион филм, а у копродукцији је учествовала и БН телевизија. Продуценти су Петар Ристовски и Лазар Ристовски, уједно и главни глумац у филму, у којем играју и Нина Јанковић, Мирјана Карановић, Јасна Ђуричић, Младен Нелевић, Даница Ристовски, Харис Бурина, Тихомир Станић, Павле Ерић…

Београдска премијера одржаће се 14. септембра у Сава центру, а дан касније филм ће имати прилику да погледа и новосадска публика, а потом и публика у другим градовима Србије у биоскопима и путем мреже мобилних биоскопа. 

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар