"Dnevnik mašinovođe" kandidat za oskara

Film "Dnevnik mašinovođe" reditelja Miloša Radovića, kako je danas saopšteno iz Akademije filmske umjetnosti i nauke, kandidat je Srbije za 89. nagradu "Oskar" u kategoriji dugometražni igrani film na stranom jeziku.

Srbija 02.09.2016 | 22:47
"Dnevnik mašinovođe" kandidat za oskara
"Dnevnik mašinovođe" pobijedio je u selekciji pet domaćih ostvarenja, sa najviše, osam glasova, tajnim glasanjem 14 članova stručnog odbora AFUN-a, koji je sproveden u skladu sa Pravilima američke i Pravilnikom srpske akademije.

Film prati priču iz života mašinovođa, a Radović je i autor scenarija (po ideji Marka Glušca). Glavne uloge tumače Lazar Ristovski (uz Petra Ristovskog i jedan od producenata filma), Petar Korać, Pavle Erić, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Nina Janković, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić…

Snimljen je u produkciji kuće Zillion film, a u koprodukciji je učestvovala i BN televizija. Producenti su Petar Ristovski i Lazar Ristovski, ujedno i glavni glumac u filmu, u kojem igraju i Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Pavle Erić…

Beogradska premijera održaće se 14. septembra u Sava centru, a dan kasnije film će imati priliku da pogleda i novosadska publika, a potom i publika u drugim gradovima Srbije u bioskopima i putem mreže mobilnih bioskopa. 

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar