Анализа - СП: ''Орлови'', пажња! Ирци су ВРЛО ТЕЖАК ривал!

У Београд стижу О’Нилови ратници који су срушили Италију! Фудбалска репрезентација Србије у понедељак (5. септембар) почиње квалификације за Светско првенство које ће 2018. године бити одржано у Русији. На скенеру је први ривал екипе Славољуба Муслина - Република Ирска!

Фудбал 03.09.2016 | 23:45
Анализа - СП: ''Орлови'', пажња! Ирци су ВРЛО ТЕЖАК ривал!
Прошла су времена у којима је наша селекција могла да улази опуштено у мечеве са ривалима који немају јако име. Ирска је све само не лак противник. “Орлови” су на новом почетку - и то ко зна којем по реду. Чињеница да нас дуго нема на великим такмичењима изузетно боли, а одлазак на Мондијал заиста представља питање “живота или смрти”.

У понедељак на “Рајка Митића” стижу Ирци, за оне који слабије познају фудбал екипа са којом Србија не би требало да има проблема. Име ривала није атрактивно, на папиру нема великих звезда али...

Довољно је рећи да ће “орлови” имати посла са екипом која је играла на Европском првенству, и која је у Француској срушила Италију (1:0). Да у нокаут-фази нису налетели на “триколоре” ко зна докле би стигли.

Ирци играју добар, агресиван фудбал и што је најважније гину на терену. За њих нема изгубљене лопте, и одлично покривају сваки педаљ травнате подлоге.

Селектор Мартин О’Нил је на функцији од 2013. године и са њим на клупи Ирци су у константном успону. Европско првенство је најбољи показатељ како је искусни стручњак “нашпановао” свој тим. Годинама је радио у Премијер лиги и зна како да своју екипу натера да игра “ратнички”.

Пријатељски меч са Оманом и не представља неки репер за могућности ове селекције... Победили су са 4:0, али у првом плану је био Роби Кин. Можда и највећа звезда ове селекције неће више наступати за Ирску, тако да у Београд стижу без сјајног нападача.

Дефинитивно највећа опасност прети од Шејна Лонга. Саиграч нашег Душана Тадића из Саутемптона је прототип модерног нападача који може да игра и по крилу. Опасан је код дугих лопти, али исто тако поседује и брзину, и зна да игра ногама.

Ирци имају и одличног десног бека Шејмуса Колмена. Првотимца Евертона су дуго мучиле повреде, али када је потпуно спреман Колмен може да направи велики проблем свакој екипи.

"Орлови", против Ираца мора паметно!

Последњих десет мечева Ираца:

Ирска - Оман 4:0

Француска - Ирска 2:1

Италија - Ирска 0:1

Ирска - Белгија 0:3

Ирска - Шведска 1:1

Ирска - Белорусија 1:2

Ирска - Холандија 1:1

Ирска - Словачка 2:2

Ирска - Швајцарска 1:0

Ирска - БИХ 2:0

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар