Analiza - SP: ''Orlovi'', pažnja! Irci su VRLO TEŽAK rival!

U Beograd stižu O’Nilovi ratnici koji su srušili Italiju! Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak (5. septembar) počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će 2018. godine biti održano u Rusiji. Na skeneru je prvi rival ekipe Slavoljuba Muslina - Republika Irska!

Fudbal 03.09.2016 | 23:45
Analiza - SP: ''Orlovi'', pažnja! Irci su VRLO TEŽAK rival!
Prošla su vremena u kojima je naša selekcija mogla da ulazi opušteno u mečeve sa rivalima koji nemaju jako ime. Irska je sve samo ne lak protivnik. “Orlovi” su na novom početku - i to ko zna kojem po redu. Činjenica da nas dugo nema na velikim takmičenjima izuzetno boli, a odlazak na Mondijal zaista predstavlja pitanje “života ili smrti”.

U ponedeljak na “Rajka Mitića” stižu Irci, za one koji slabije poznaju fudbal ekipa sa kojom Srbija ne bi trebalo da ima problema. Ime rivala nije atraktivno, na papiru nema velikih zvezda ali...

Dovoljno je reći da će “orlovi” imati posla sa ekipom koja je igrala na Evropskom prvenstvu, i koja je u Francuskoj srušila Italiju (1:0). Da u nokaut-fazi nisu naleteli na “trikolore” ko zna dokle bi stigli.

Irci igraju dobar, agresivan fudbal i što je najvažnije ginu na terenu. Za njih nema izgubljene lopte, i odlično pokrivaju svaki pedalj travnate podloge.

Selektor Martin O’Nil je na funkciji od 2013. godine i sa njim na klupi Irci su u konstantnom usponu. Evropsko prvenstvo je najbolji pokazatelj kako je iskusni stručnjak “našpanovao” svoj tim. Godinama je radio u Premijer ligi i zna kako da svoju ekipu natera da igra “ratnički”.

Prijateljski meč sa Omanom i ne predstavlja neki reper za mogućnosti ove selekcije... Pobedili su sa 4:0, ali u prvom planu je bio Robi Kin. Možda i najveća zvezda ove selekcije neće više nastupati za Irsku, tako da u Beograd stižu bez sjajnog napadača.

Definitivno najveća opasnost preti od Šejna Longa. Saigrač našeg Dušana Tadića iz Sautemptona je prototip modernog napadača koji može da igra i po krilu. Opasan je kod dugih lopti, ali isto tako poseduje i brzinu, i zna da igra nogama.

Irci imaju i odličnog desnog beka Šejmusa Kolmena. Prvotimca Evertona su dugo mučile povrede, ali kada je potpuno spreman Kolmen može da napravi veliki problem svakoj ekipi.

"Orlovi", protiv Iraca mora pametno!

Poslednjih deset mečeva Iraca:

Irska - Oman 4:0

Francuska - Irska 2:1

Italija - Irska 0:1

Irska - Belgija 0:3

Irska - Švedska 1:1

Irska - Belorusija 1:2

Irska - Holandija 1:1

Irska - Slovačka 2:2

Irska - Švajcarska 1:0

Irska - BIH 2:0

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar