Тодорић: ЛШ је најбоље решење!

Спортски директор КК Партизан Драган Тодорић рекао је за сајт ФИБА Лиге шампиона да је то такмичење најбоље решење за клуб.

Кошарка 04.09.2016 | 20:45
Тодорић: ЛШ је најбоље решење!
Партизан се прво пријавио за Еврокуп, али је под притиском ФИБА и КСС одустао те се прикључио новоформираном такмичењу.

"Још не знамо како ће изгледати коначни састави осталих екипа у групи, тако да је тешко прогнозирати резултате у овом такмичењу. Наш први циљ је био да поново заиграмо европско такмичење, а испоставило се да је Лига шампиона најбоље решење за нас. Сада је време да на најбољи начин представимо Партизан у ЛШ“, рекао је Тодорић за сајт ФИБА Лиге шампиона.

Партизан ће играти у изузетно тешкој групи са осталим тимовима који су такође одустали од ЕК, а то су Бешикташ, АЕК, Штелмет, Солнок, Шарлроа, Динамо Сасари и Лудвизбург.

"Главји циљ је да у свакој утакмици пружимо максимум. Све што тражимо од играча је да, када се меч заврши, нико од њих не мисли да је могао да пружи више. Таква нам је филозофија и она ће нам помоћи да догурамо што даље у свим такмичењима", истакао је спортски директор Партизана.

Први меч црно-бели ће играти у Немачкој против Лудвисбурга 19. октобра, након тога следи још једно гостовање Бешикташу, док ће пред "Гробарима" премијеру имати против пољског Штелмета 1. новембра.

"Публика у Београду ће нам свакако дати потребну подршку, а наши играчи се увек хране том атмосфером. Ипак, на крају се све своди на оно што се дешава на терену током 40 минута кошарке“, рекао је Тодорић.

Упркос бројним појачањима, међу којима су и Американци, први име тима је ипак тренер Александар Џикић.

"Он познаје Партизан, разуме нашу културу. Осећа клуб, знао је како да подигне самопоуздање играчима прошле сезоне. То се видело и по бољим резултатима које смо почели да бележимо након његовог доласка", закључио је Тодорић.

Осим Партизана, Србију ће у ФИБА ЛШ представљати и Мега Лекс.

Распоред:
19. 10. Лудвисбург – Партизан
26. 10. Бешикташ – Партизан
01. 11. Партизан – Штелмет
09. 11. Солнок – Партизан
15. 11. Партизан – Шарлроа
23. 11. АЕК – Партизан
29. 11. Партизан – Динамо
06. 12. Партизан – Лудвисбург
14. 12. Партизан Бешикташ
20. 12. Штелмет – Партизан
04. 01. Партизан – Солнок
10. 01. Шарлроа – Паартизан
18. 01. Партизан – АЕК
25. 01. Динамо – Партизан

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар