Todorić: LŠ je najbolje rešenje!

Sportski direktor KK Partizan Dragan Todorić rekao je za sajt FIBA Lige šampiona da je to takmičenje najbolje rešenje za klub.

Košarka 04.09.2016 | 20:45
Todorić: LŠ je najbolje rešenje!
Partizan se prvo prijavio za Evrokup, ali je pod pritiskom FIBA i KSS odustao te se priključio novoformiranom takmičenju.

"Još ne znamo kako će izgledati konačni sastavi ostalih ekipa u grupi, tako da je teško prognozirati rezultate u ovom takmičenju. Naš prvi cilj je bio da ponovo zaigramo evropsko takmičenje, a ispostavilo se da je Liga šampiona najbolje rešenje za nas. Sada je vreme da na najbolji način predstavimo Partizan u LŠ“, rekao je Todorić za sajt FIBA Lige šampiona.

Partizan će igrati u izuzetno teškoj grupi sa ostalim timovima koji su takođe odustali od EK, a to su Bešiktaš, AEK, Štelmet, Solnok, Šarlroa, Dinamo Sasari i Ludvizburg.

"Glavji cilj je da u svakoj utakmici pružimo maksimum. Sve što tražimo od igrača je da, kada se meč završi, niko od njih ne misli da je mogao da pruži više. Takva nam je filozofija i ona će nam pomoći da doguramo što dalje u svim takmičenjima", istakao je sportski direktor Partizana.

Prvi meč crno-beli će igrati u Nemačkoj protiv Ludvisburga 19. oktobra, nakon toga sledi još jedno gostovanje Bešiktašu, dok će pred "Grobarima" premijeru imati protiv poljskog Štelmeta 1. novembra.

"Publika u Beogradu će nam svakako dati potrebnu podršku, a naši igrači se uvek hrane tom atmosferom. Ipak, na kraju se sve svodi na ono što se dešava na terenu tokom 40 minuta košarke“, rekao je Todorić.

Uprkos brojnim pojačanjima, među kojima su i Amerikanci, prvi ime tima je ipak trener Aleksandar Džikić.

"On poznaje Partizan, razume našu kulturu. Oseća klub, znao je kako da podigne samopouzdanje igračima prošle sezone. To se videlo i po boljim rezultatima koje smo počeli da beležimo nakon njegovog dolaska", zaključio je Todorić.

Osim Partizana, Srbiju će u FIBA LŠ predstavljati i Mega Leks.

Raspored:
19. 10. Ludvisburg – Partizan
26. 10. Bešiktaš – Partizan
01. 11. Partizan – Štelmet
09. 11. Solnok – Partizan
15. 11. Partizan – Šarlroa
23. 11. AEK – Partizan
29. 11. Partizan – Dinamo
06. 12. Partizan – Ludvisburg
14. 12. Partizan Bešiktaš
20. 12. Štelmet – Partizan
04. 01. Partizan – Solnok
10. 01. Šarlroa – Paartizan
18. 01. Partizan – AEK
25. 01. Dinamo – Partizan

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar