Роузи: ММА није насиље, већ излаз из њега!

Једна од најпознатијих ММА боркиња Ронда "Мангуп" Роузи сматра да је то један од најлепших спортова који упркос погрешном мишљењу спречава насиље.

Остали спортови 04.09.2016 | 08:45
Роузи: ММА није насиље, већ излаз из њега!
Роузи је један од главних актера филма "Тхе Хурт Бусинесс: А Деепер Лоок ат ММА" који се бави мешовитим борилачким вештинама које су тренутно најпопуларнији борилачки спорт на свету.

Она сматра да учешће у ММА свету може да умањи насиље међу људима у стварном животу.

"Људи који не знају ништа од ММА сматрају да промовише насиље, а у ствари је то најодговорнији излаз из тога. Људи имају инстинкт за борбу, а када покушаш да га потиснеш потпуно, у напетом друштву то изазове људе да полуде и почну да пуцају по другима у биоскопима. Да је било код од тих људи каналисао ту агресију на прави начин, мислим да би имали знатно здравије друштво", рекла је Роузи.

Роузи је својевремено освојила бронзу на Олимпијским играма у Пекингу 2008 у џудоу, а професионални ММА борац је од 2011. До прошле године је имала перфектан скор, док је Аустралијанка Холи Холм није нокаутирала у новембру и њеној 13. борби.

У међувремену се није враћала у "октагон", али и даље важи за једну од најбољих ММА бораца на свету.

"То није насиље ради насиља. Реч "уметност" је ту с разлогом. Када уђем у октагон, да, ја се тучем, али пре свега покушавам да надмудрим противника. То је слагалица коју је потребно решити. Не идем тамо да млатарам рукама, нити дижем тегове да бих то радила јаче. То је пре свега ментална и тактичка борба, па мислим да је то најчистији, најлепши спорт на свету", закључила је Роузи.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар