15 година је његова смрт неразјашњена

Рођа Раичевић је преминуо 2001. у 45. години, наводно од превелике дозе кокаина, али његови пријатељи сумњају у званичну верзију и сматрају да праве околности његове смрти никада нису утврђене.

Србија 02.09.2016 | 22:45
15 година је његова смрт неразјашњена
На врхунцу популарности Родољуб Рођа Раичевић је 7. октобра 2001. пронађен мртав у свом стану у Београду. Званично, као узрок смрти је наведена превелика доза кокаина, али многи сумњају у ову верзију и сматрају да су околности под којима је певач преминуо, и даље обавијене велом мистерије.



Раичевић, који је рођен 1957. у Никшићу, прославио се током деведесетих серијом хитова као што су “Тако је суђено”, “А ја имам тебе”, “Сплаварска” и “Дабогда”. Такође он је писао песме и за Миру Шкорић, Цакану, Индиру Радић и многе друге познате певаче…

Након његове смрти, која је шокирала домаћу јавност, појавило се неколико различитих верзија о томе шта се догодило тог кобног 7. октобра… У налазу са обдукције је наведено да је Рођа преминуо због “овердоуза” кокаином, али оно што је многима привукло пажњу је чињеница да је предозирање кокаином прилично ретко, као и да се манифестује престанком рада срца и гушењем, што се не помиње у обдукционом налазу.


Причало се и да је Раичевић боловао од ХИВ-а, али су чланови његове породице демантовали ове гласине.

Такође, једна од прича која је пратила Рођину смрт је и она да су га, у ствари, убили дилери дроге јер он није хтео да пева на месту на којем су они желели…

Додатну конфузију уноси и чињеница да су и Раичевићеви најближи пријатељи, који су знали за његову зависност од кокаина, и даље убеђени у то да нема шансе да се он предозирао, макар и случајно.

Оно што је сигурно, Рођини хитови ће се и даље слушати, а околности његове смрти, ако су заиста сумњиве, ће вероватно још дуго остати мистерија.



(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар