15 godina je njegova smrt nerazjašnjena

Rođa Raičević je preminuo 2001. u 45. godini, navodno od prevelike doze kokaina, ali njegovi prijatelji sumnjaju u zvaničnu verziju i smatraju da prave okolnosti njegove smrti nikada nisu utvrđene.

Srbija 02.09.2016 | 22:45
15 godina je njegova smrt nerazjašnjena
Na vrhuncu popularnosti Rodoljub Rođa Raičević je 7. oktobra 2001. pronađen mrtav u svom stanu u Beogradu. Zvanično, kao uzrok smrti je navedena prevelika doza kokaina, ali mnogi sumnjaju u ovu verziju i smatraju da su okolnosti pod kojima je pevač preminuo, i dalje obavijene velom misterije.Raičević, koji je rođen 1957. u Nikšiću, proslavio se tokom devedesetih serijom hitova kao što su “Tako je suđeno”, “A ja imam tebe”, “Splavarska” i “Dabogda”. Takođe on je pisao pesme i za Miru Škorić, Cakanu, Indiru Radić i mnoge druge poznate pevače…

Nakon njegove smrti, koja je šokirala domaću javnost, pojavilo se nekoliko različitih verzija o tome šta se dogodilo tog kobnog 7. oktobra… U nalazu sa obdukcije je navedeno da je Rođa preminuo zbog “overdouza” kokainom, ali ono što je mnogima privuklo pažnju je činjenica da je predoziranje kokainom prilično retko, kao i da se manifestuje prestankom rada srca i gušenjem, što se ne pominje u obdukcionom nalazu.


Pričalo se i da je Raičević bolovao od HIV-a, ali su članovi njegove porodice demantovali ove glasine.

Takođe, jedna od priča koja je pratila Rođinu smrt je i ona da su ga, u stvari, ubili dileri droge jer on nije hteo da peva na mestu na kojem su oni želeli…

Dodatnu konfuziju unosi i činjenica da su i Raičevićevi najbliži prijatelji, koji su znali za njegovu zavisnost od kokaina, i dalje ubeđeni u to da nema šanse da se on predozirao, makar i slučajno.

Ono što je sigurno, Rođini hitovi će se i dalje slušati, a okolnosti njegove smrti, ako su zaista sumnjive, će verovatno još dugo ostati misterija.(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar