Бирчевић не тугује за Еврокупом

Репрезентативац Србије полако се уклапа у нови тим Партизана, са којим у петак увече игра другу припремну утакмицу.

Кошарка 03.09.2016 | 21:45
Бирчевић не тугује за Еврокупом
Укључивањем Стефана Бирчевића у тренажни процес, Партизан је мање-више комплетирао тим за предстојећу сезону.

Уместо Еврокупа, како је било најављено, а и жребано, клуб ће се такмичити у ФИБА Лиги шампиона, а члан "сребрне" селекције Србије са Олимпијских игара у Рију каже за "Спортски журнал" да та промена неће утицати на његову мотивацију.

"Ја сам се договорио са Партизаном, невезано у ком такмичењу игра и то није долазило у питање. Уосталом и Лига шампиона је квалитетно такмичење, у коме имамо шта да покажемо", поручио је Бирчевић.

Поуздани крилни центар додаје да је после повратка са ОИ узео само неколико дана предаха, како би се што пре уклопио у нову средину, тако да је дебитовао у недељу против Олденбурга уз 10 постигнутих поена.

Да су остали учесници Еврокупа, црно-бели би предстојеће јесени играли против Химкија, Билбаа, Албе, Лијетувос Ритаса и Волгограда, а овако ће одмеравати снаге са АЕК-ом, Сасаријем, Бешикташом, Лудвигсбургом, Шарлроом, Зјелоном Гором и Солноком.

У петак увече у дворани "Ранко Жеравица" Партизан ће одиграти пријатељску утакмицу управо са Бешикташом, као својеврсну најаву борби за бодове 26. октобра у Истанбулу и 14. децембра у Београду.

Тиму Александра Џикића то ће бити пета провера од почетка припрема 12. августа. На Копаонику су савладани ОКК Београд и Морнар из Бара, док је у Београду било нерешено у окршају са румунским Клужом, а онда је немачки Олденбург нанео црно-белима први пораз.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар