Birčević ne tuguje za Evrokupom

Reprezentativac Srbije polako se uklapa u novi tim Partizana, sa kojim u petak uveče igra drugu pripremnu utakmicu.

Košarka 03.09.2016 | 21:45
Birčević ne tuguje za Evrokupom
Uključivanjem Stefana Birčevića u trenažni proces, Partizan je manje-više kompletirao tim za predstojeću sezonu.

Umesto Evrokupa, kako je bilo najavljeno, a i žrebano, klub će se takmičiti u FIBA Ligi šampiona, a član "srebrne" selekcije Srbije sa Olimpijskih igara u Riju kaže za "Sportski žurnal" da ta promena neće uticati na njegovu motivaciju.

"Ja sam se dogovorio sa Partizanom, nevezano u kom takmičenju igra i to nije dolazilo u pitanje. Uostalom i Liga šampiona je kvalitetno takmičenje, u kome imamo šta da pokažemo", poručio je Birčević.

Pouzdani krilni centar dodaje da je posle povratka sa OI uzeo samo nekoliko dana predaha, kako bi se što pre uklopio u novu sredinu, tako da je debitovao u nedelju protiv Oldenburga uz 10 postignutih poena.

Da su ostali učesnici Evrokupa, crno-beli bi predstojeće jeseni igrali protiv Himkija, Bilbaa, Albe, Lijetuvos Ritasa i Volgograda, a ovako će odmeravati snage sa AEK-om, Sasarijem, Bešiktašom, Ludvigsburgom, Šarlroom, Zjelonom Gorom i Solnokom.

U petak uveče u dvorani "Ranko Žeravica" Partizan će odigrati prijateljsku utakmicu upravo sa Bešiktašom, kao svojevrsnu najavu borbi za bodove 26. oktobra u Istanbulu i 14. decembra u Beogradu.

Timu Aleksandra Džikića to će biti peta provera od početka priprema 12. avgusta. Na Kopaoniku su savladani OKK Beograd i Mornar iz Bara, dok je u Beogradu bilo nerešeno u okršaju sa rumunskim Klužom, a onda je nemački Oldenburg naneo crno-belima prvi poraz.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar