Званично: Липи се враћа тренерском послу!

Легендарни стручњак поново ће на Далеки исток, након што му је пропао ангажман у италијанском Савезу.

Фудбал 04.09.2016 | 11:00
Званично: Липи се враћа тренерском послу!
Марчело Липи (68), један од најбољих светских тренера у последње две деценије, спрема се да после две године реактивира каријеру.

Селектор репрезентације Италије која је 2006. године освојила Мундијал у Немачкој, од фебруара би поново требало да води кинески Гвангжу Евергранде, са којим је од 2012. до 2014. узео три домаће титуле заредом и једну Лигу шампиона Азије.

Липи је на крају првенства Кине 2014. саопштио да се повлачи из тренерског посла, а након што је кратко био ангажован као спортски директор Гвангжуа, вратио се у домовину.

По доласку Ђампјера Вентуре за селектора "азура" уместо Антонија Контеа, требало је да постане технички директор репрезентације, али га је у томе спречио сукоб интереса.

По недавно донесеном пропису Фудбалског савеза Италије (ФИГЦ), тамо не може да ради нико ко се бави посредовањем у продаји играча, или је у сродству са људима из те професије. А, Липијев син Давиде је агент са лиценцом ФИФА.

Уколико се писање "Газете дело спорт" обистини, Липи ће у Гвангжуу наследити Луиса Фелипеа Сколарија.

Марчело Липи највеће успехе на клупском нивоу је остварио са Јувентусом (1994-1999, 2001-2004), са којим је пет пута био првак Италије, једном шампион Европе и света и једном освајач националног Купа. Црно-бели су под његовим вођством изгубили три финала Лиге шампиона и једно финале Купа УЕФА.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар