Zvanično: Lipi se vraća trenerskom poslu!

Legendarni stručnjak ponovo će na Daleki istok, nakon što mu je propao angažman u italijanskom Savezu.

Fudbal 04.09.2016 | 11:00
Zvanično: Lipi se vraća trenerskom poslu!
Marčelo Lipi (68), jedan od najboljih svetskih trenera u poslednje dve decenije, sprema se da posle dve godine reaktivira karijeru.

Selektor reprezentacije Italije koja je 2006. godine osvojila Mundijal u Nemačkoj, od februara bi ponovo trebalo da vodi kineski Gvangžu Evergrande, sa kojim je od 2012. do 2014. uzeo tri domaće titule zaredom i jednu Ligu šampiona Azije.

Lipi je na kraju prvenstva Kine 2014. saopštio da se povlači iz trenerskog posla, a nakon što je kratko bio angažovan kao sportski direktor Gvangžua, vratio se u domovinu.

Po dolasku Đampjera Venture za selektora "azura" umesto Antonija Kontea, trebalo je da postane tehnički direktor reprezentacije, ali ga je u tome sprečio sukob interesa.

Po nedavno donesenom propisu Fudbalskog saveza Italije (FIGC), tamo ne može da radi niko ko se bavi posredovanjem u prodaji igrača, ili je u srodstvu sa ljudima iz te profesije. A, Lipijev sin Davide je agent sa licencom FIFA.

Ukoliko se pisanje "Gazete delo sport" obistini, Lipi će u Gvangžuu naslediti Luisa Felipea Skolarija.

Marčelo Lipi najveće uspehe na klupskom nivou je ostvario sa Juventusom (1994-1999, 2001-2004), sa kojim je pet puta bio prvak Italije, jednom šampion Evrope i sveta i jednom osvajač nacionalnog Kupa. Crno-beli su pod njegovim vođstvom izgubili tri finala Lige šampiona i jedno finale Kupa UEFA.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar