Ово је највећи страх најбогатијих људи

Један милијардер филантроп описао је један од, како каже, највећих страхова супербогатих људи.

Свијет 02.09.2016 | 15:40
Ово је највећи страх најбогатијих људи
Дејвид Хардинг, Британац који је извршни директор инвеститорске компаније Винтон капитал менаџмент, има богатство које се процењује на више од милијарду и по долара.

Овај 55-годишњак почео је каријеру као брокер, а онда покренуо своју компанију. Од тада је на милионе долара дао образовним фондацијама, више од пет милиона долара за лондонски Музеј науке и финансирао истраживања о вероватноћи и маркетиншком ризику.

У интервјуу за "Ивнинг стандард" он каже да се не стиди свог успеха и тврди да друштву не враћа ништа, будући да би то имплицирало да је на неки начин нешто узео од њега.

Ипак, признаје да постоји једна ствар која мучи најбогатије људе.

“Волим лепе ствари, али један од највећих страхова богатих је тај да ће искварити своју децу у атмосфери велике привилегованости”, каже он.

Зато се често понаша шкрто према својој деци, па је тако, на пример, свој 55. рођендан с њима прославио шетњом по природи.

Извор: ИНДЕПЕНДЕНТ
Фото: Тхинкстоцк

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дијагноза

02.09.2016 13:46

И наш преседник је рођење унучета прославио шетњом по воћњаку ха ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није злато све сто сија

02.09.2016 15:04

Многи богати нису стекли новац Радом вец манипулацијама. Због Тога дјеца постају катастра а родитељи јос гори од њих.Једно богатаско дијете је нас пријатељ и од ње сам много науцио.Казе ја мрзим свој народ ,новац му је ударио у главу и незна ста ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блука

02.09.2016 19:02

Код нас мозес да устедис милионе ако не пусис. Тако казе Баја.

ОДГОВОРИТЕ