Ovo je najveći strah najbogatijih ljudi

Jedan milijarder filantrop opisao je jedan od, kako kaže, najvećih strahova superbogatih ljudi.

Svijet 02.09.2016 | 15:40
Ovo je najveći strah najbogatijih ljudi
Dejvid Harding, Britanac koji je izvršni direktor investitorske kompanije Vinton kapital menadžment, ima bogatstvo koje se procenjuje na više od milijardu i po dolara.

Ovaj 55-godišnjak počeo je karijeru kao broker, a onda pokrenuo svoju kompaniju. Od tada je na milione dolara dao obrazovnim fondacijama, više od pet miliona dolara za londonski Muzej nauke i finansirao istraživanja o verovatnoći i marketinškom riziku.

U intervjuu za "Ivning standard" on kaže da se ne stidi svog uspeha i tvrdi da društvu ne vraća ništa, budući da bi to impliciralo da je na neki način nešto uzeo od njega.

Ipak, priznaje da postoji jedna stvar koja muči najbogatije ljude.

“Volim lepe stvari, ali jedan od najvećih strahova bogatih je taj da će iskvariti svoju decu u atmosferi velike privilegovanosti”, kaže on.

Zato se često ponaša škrto prema svojoj deci, pa je tako, na primer, svoj 55. rođendan s njima proslavio šetnjom po prirodi.

Izvor: INDEPENDENT
Foto: Thinkstock

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

02.09.2016 13:46

I naš presednik je rođenje unučeta proslavio šetnjom po voćnjaku ha ha.

ODGOVORITE
Name

Nije zlato sve sto sija

02.09.2016 15:04

Mnogi bogati nisu stekli novac Radom vec manipulacijama. Zbog Toga djeca postaju katastra a roditelji jos gori od njih.Jedno bogatasko dijete je nas prijatelj i od nje sam mnogo naucio.Kaze ja mrzim svoj narod ,novac mu je udario u glavu i nezna sta radi.

ODGOVORITE
Name

Bluka

02.09.2016 19:02

Kod nas mozes da ustedis milione ako ne pusis. Tako kaze Baja.

ODGOVORITE