УС опен - Јелена: Падам и ментално када физички нисам на нивоу!

Српска тенисерка Јелена Јанковић каже да је иза ње здравствено врло тешка сезона и да не може да пружи свој максимум.

Тенис 02.09.2016 | 16:45
УС опен - Јелена: Падам и ментално када физички нисам на нивоу!
“Имала сам две руптуре у рамену и некада се једноставно удржавам, плашим се да ударим пуном снагом, а за противнице на високом нивоу потребно је да могу дуго да играм на високом нивоу. Фрустрирајуће је што знам да сам неке ствари могла да урадим, а сада не могу, лопте ми иду спорије“, рекла је Јанковићева.

Јелена је у другом колу УС опена изгубила од Карле Суарес Наваро са 6:1, 6:4.

“У првом сету ми је концентрација лутала, нисам могла да се повежем, можда је и дуго чекање због кише отежало посао, свима је. У другом сету сам се мало повезала, почела сам да играм боље, али у кључним тренуцима недостаје ми самопоуздања. Када физички нисам на нивоу, онда паднем и на менталном плану. Знам да тело не може да ми издржи, да не могу да трчим као Иначе И аутоматски немам план Б ако ми неки ударци не функционишу“.

Јанковићева каже да јој недостаје контуинитет и додаје:

“Нисам играла на Олимпијским играма, ни у Монтреалу, ни у Синсинатију, пропустила сам много турнира на којима иначе играм добро и које волим. Сезона се ближи крају, а ја сам сада срећна и задовољна само што сам здрава и што уопште могу да играм, уживам у томе. Желим да завршим сезону најбоље што могу, а онда добро да се спремим за следећу“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар