US open - Jelena: Padam i mentalno kada fizički nisam na nivou!

Srpska teniserka Jelena Janković kaže da je iza nje zdravstveno vrlo teška sezona i da ne može da pruži svoj maksimum.

Tenis 02.09.2016 | 16:45
US open - Jelena: Padam i mentalno kada fizički nisam na nivou!
“Imala sam dve rupture u ramenu i nekada se jednostavno udržavam, plašim se da udarim punom snagom, a za protivnice na visokom nivou potrebno je da mogu dugo da igram na visokom nivou. Frustrirajuće je što znam da sam neke stvari mogla da uradim, a sada ne mogu, lopte mi idu sporije“, rekla je Jankovićeva.

Jelena je u drugom kolu US opena izgubila od Karle Suares Navaro sa 6:1, 6:4.

“U prvom setu mi je koncentracija lutala, nisam mogla da se povežem, možda je i dugo čekanje zbog kiše otežalo posao, svima je. U drugom setu sam se malo povezala, počela sam da igram bolje, ali u ključnim trenucima nedostaje mi samopouzdanja. Kada fizički nisam na nivou, onda padnem i na mentalnom planu. Znam da telo ne može da mi izdrži, da ne mogu da trčim kao Inače I automatski nemam plan B ako mi neki udarci ne funkcionišu“.

Jankovićeva kaže da joj nedostaje kontuinitet i dodaje:

“Nisam igrala na Olimpijskim igrama, ni u Montrealu, ni u Sinsinatiju, propustila sam mnogo turnira na kojima inače igram dobro i koje volim. Sezona se bliži kraju, a ja sam sada srećna i zadovoljna samo što sam zdrava i što uopšte mogu da igram, uživam u tome. Želim da završim sezonu najbolje što mogu, a onda dobro da se spremim za sledeću“.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar