Ф1: Монца зове Хамилтона, Фетела и другове!

Легендарна Монца, Фераријев дом, највероватније има осигурану будућност у Формули 1 уз нови трогодишњи уговор.

Остали спортови 02.09.2016 | 19:45
Ф1: Монца зове Хамилтона, Фетела и другове!
Магична стаза, назваше вечиту писту у Монци и нису погрешили. Уз буку Фераријевих навијача, популарних „тифоза“, ко може и помислити да ће једнога дана заувек заћутати хибридни мотори на месту вечите инспирације свих љубитеља Формуле 1. Како наводе италијански меидји, ВН Италије не би требала да се сели из Монце у наредне три сезоне.

То је главна вест о којој трубе сви локални италијански медији који најављују да би током овог викенда могла бити потврђена информација о останку ВН Италије у календару на Националном аутодрому. Уговор ће потписати Берни Еклестон са једне и Анђело Скоти Дамијан са друге стране. Организатори трке зато верују да ће нови уговор на радост бити обелодањен пре него што у недељу у 14 сати стартна заставица означи почетак новог окршаја најбржих циркузаната.

Зна се, Монца је догађај који се не пропушта, али која се у такмичарском смислу никоме олако и не предаје. Зато се очекује да Ферари у недељу крене свим силама ка подијуму. То је уједно и морална обавеза Скудерије према домаћим навијачима. Себастијан Фетел иКими Рајконен ће зато бити у фокусу јавности која је више него жељна добре партије Ферарија. Наравно, неће им бити лако јер Мерцедес типује на дуплу победу, што такође обећава рат између тимских колега, Луиса Хамилтона и Нико Розберга!

Дакле, Монца ће ове сезоне због по свему судећи завршене битке за опстанак чувене стазе у календару бити можда и једно од најузбудљивијих надметања у години. Све указује на добру забаву, па чак и очајничка упозорења Кимија Рајконена и бившег шампиона Формуле 1, Жака Вилнева да је потребно казнити младог, Макса Верстапена. По њима, Холанђанин тако бахато крши сва правила да ће се врло брзо десити и неки удес. Како било, остаје нам да видимо какву ће то атмосферу донети догађај због кога је већ данас цела Италија на ногама.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар