F1: Monca zove Hamiltona, Fetela i drugove!

Legendarna Monca, Ferarijev dom, najverovatnije ima osiguranu budućnost u Formuli 1 uz novi trogodišnji ugovor.

Ostali sportovi 02.09.2016 | 19:45
F1: Monca zove Hamiltona, Fetela i drugove!
Magična staza, nazvaše večitu pistu u Monci i nisu pogrešili. Uz buku Ferarijevih navijača, popularnih „tifoza“, ko može i pomisliti da će jednoga dana zauvek zaćutati hibridni motori na mestu večite inspiracije svih ljubitelja Formule 1. Kako navode italijanski meidji, VN Italije ne bi trebala da se seli iz Monce u naredne tri sezone.

To je glavna vest o kojoj trube svi lokalni italijanski mediji koji najavljuju da bi tokom ovog vikenda mogla biti potvrđena informacija o ostanku VN Italije u kalendaru na Nacionalnom autodromu. Ugovor će potpisati Berni Ekleston sa jedne i Anđelo Skoti Damijan sa druge strane. Organizatori trke zato veruju da će novi ugovor na radost biti obelodanjen pre nego što u nedelju u 14 sati startna zastavica označi početak novog okršaja najbržih cirkuzanata.

Zna se, Monca je događaj koji se ne propušta, ali koja se u takmičarskom smislu nikome olako i ne predaje. Zato se očekuje da Ferari u nedelju krene svim silama ka podijumu. To je ujedno i moralna obaveza Skuderije prema domaćim navijačima. Sebastijan Fetel iKimi Rajkonen će zato biti u fokusu javnosti koja je više nego željna dobre partije Ferarija. Naravno, neće im biti lako jer Mercedes tipuje na duplu pobedu, što takođe obećava rat između timskih kolega, Luisa Hamiltona i Niko Rozberga!

Dakle, Monca će ove sezone zbog po svemu sudeći završene bitke za opstanak čuvene staze u kalendaru biti možda i jedno od najuzbudljivijih nadmetanja u godini. Sve ukazuje na dobru zabavu, pa čak i očajnička upozorenja Kimija Rajkonena i bivšeg šampiona Formule 1, Žaka Vilneva da je potrebno kazniti mladog, Maksa Verstapena. Po njima, Holanđanin tako bahato krši sva pravila da će se vrlo brzo desiti i neki udes. Kako bilo, ostaje nam da vidimo kakvu će to atmosferu doneti događaj zbog koga je već danas cela Italija na nogama.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar