Мото ГП - Пробуђене страсти: Доктор поново у клинчу са шпанским дуом!

„Желим да победим на што више трка и да освојим шампионат. Прошле године сам био веома близу“, тврди Роси, и додаје да планира напад на Маркеза и Лоренца за победу на Силверстону!

Остали спортови 02.09.2016 | 19:15
Мото ГП - Пробуђене страсти: Доктор поново у клинчу са шпанским дуом!
Комбинација за ГП сеансу на Силверстону има превише, али оно што се иза брда ваља најављује озбиљну битку између Марка Маркеза и Валентина Росија. Славни Доктор тим поводом рече, да би му било боље да остане кући уколико не мисли да крене у сусрет победи на Великој награди Британије.

„Имам велику мотивацију јер желим да победим на што више трка и да освојим шампионат. Прошле године сам био веома близу. Осећао сам се веома лоше, јер мислим све није био фер. Прве три недеље ми је било тешко, али након релија на стази Монца, вратио сам се тркању и у том моменту се све свело на „заборави”. Никада не можеш да заборавиш, али то покушаваш. Притисак и енергија коју сам дао прошле године је био екстреман, јер сам на последњу трку у Валенсији стигао мислећи да треба да победим, и повратим енергију. Дакле, што се мене тиче, платио сам велику цену прошле године” изјавио је Роси који се нада да ће на Силверстону бити убедљив и достојан највишег степеника на подијуму.

Свакако, Доктор је један од фаворита , и био би изгледан за подијум да није Марка Маркеза. Квалификације ће рећи ко ту коси, а ко воду носи, али је мало вероватно да ће се на Силверстону поново десити неко „чудо“ попут оног из Брна, када је Кал Крачлоу понео прву ГП ленту у животу.

Важно је напоменути да је Хорхе Лоренцо изјавио како је Марк Маркез ужасно брз у Британији, и да је заиста спреман да направи веома добар резултат. Он се ипак нада да максималном концентрацијом може одговорити на брзе кругове које вози његов земљак. По свему судећи, Лоренцу ће бити јако тешко у јакој конкуренцији која обећава узбудљив финиш сезоне, који ће се можда претворити и у трку за титулу до последњег круга у краљевској класи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар