Moto GP - Probuđene strasti: Doktor ponovo u klinču sa španskim duom!

„Želim da pobedim na što više trka i da osvojim šampionat. Prošle godine sam bio veoma blizu“, tvrdi Rosi, i dodaje da planira napad na Markeza i Lorenca za pobedu na Silverstonu!

Ostali sportovi 02.09.2016 | 19:15
Moto GP - Probuđene strasti: Doktor ponovo u klinču sa španskim duom!
Kombinacija za GP seansu na Silverstonu ima previše, ali ono što se iza brda valja najavljuje ozbiljnu bitku između Marka Markeza i Valentina Rosija. Slavni Doktor tim povodom reče, da bi mu bilo bolje da ostane kući ukoliko ne misli da krene u susret pobedi na Velikoj nagradi Britanije.

„Imam veliku motivaciju jer želim da pobedim na što više trka i da osvojim šampionat. Prošle godine sam bio veoma blizu. Osećao sam se veoma loše, jer mislim sve nije bio fer. Prve tri nedelje mi je bilo teško, ali nakon relija na stazi Monca, vratio sam se trkanju i u tom momentu se sve svelo na „zaboravi”. Nikada ne možeš da zaboraviš, ali to pokušavaš. Pritisak i energija koju sam dao prošle godine je bio ekstreman, jer sam na poslednju trku u Valensiji stigao misleći da treba da pobedim, i povratim energiju. Dakle, što se mene tiče, platio sam veliku cenu prošle godine” izjavio je Rosi koji se nada da će na Silverstonu biti ubedljiv i dostojan najvišeg stepenika na podijumu.

Svakako, Doktor je jedan od favorita , i bio bi izgledan za podijum da nije Marka Markeza. Kvalifikacije će reći ko tu kosi, a ko vodu nosi, ali je malo verovatno da će se na Silverstonu ponovo desiti neko „čudo“ poput onog iz Brna, kada je Kal Kračlou poneo prvu GP lentu u životu.

Važno je napomenuti da je Horhe Lorenco izjavio kako je Mark Markez užasno brz u Britaniji, i da je zaista spreman da napravi veoma dobar rezultat. On se ipak nada da maksimalnom koncentracijom može odgovoriti na brze krugove koje vozi njegov zemljak. Po svemu sudeći, Lorencu će biti jako teško u jakoj konkurenciji koja obećava uzbudljiv finiš sezone, koji će se možda pretvoriti i u trku za titulu do poslednjeg kruga u kraljevskoj klasi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar