Година Иваниних побједа: Остварење сна!

Ивана Шпановић тријумфом у Дијамантској лиги заокружила је сезону коју ће заувек памтити.

Остали спортови 02.09.2016 | 18:45
Година Иваниних побједа: Остварење сна!
И светско сребро и европско злато и олимпијска медаља и тријумф у Дијамантској лиги.

Ивана Шпановић ставила је тачку на заиста феноменалну сезону поставши најуспешнија српска атлетичарка у историји.

Српска олимпијка освојила је Дијамантску лигу, а на завршном такмичењу уручен јој је и трофеј, који са собом доноси и титулу "најбоље даљашице света".

"Овим стављамо тачку на најуспешнију сезону у Иваниној такмичарској каријери", поручио је из Швајцарске Иванин тренер Горан Обрадовић.

"Врло сам поносан на константност њених резултата и на честитке које стижу од свих присутних тренера, који су такође фасцинирани Иванином константношћу. Сада следи још митинг у Загребу и митинг у Београду, где са свим љубитељима атлетике желимо да поделимо радост поводом ове успешне сезоне, као и да подсетимо све љубитеље на организацију Европског првенства у дворани следеће године у Београду", додао је он.

Ивана је блистала од среће.

"Дефинитивно сам вечерас ишла на победу", рекла је након што је последњи митинг завршила са другим најбољим скоком (прва је Бритни Рис), али и са укупним тријумфом, са чак 68 освојених поена (Рис је друга са 36).

"Ово ми је један од омиљених митинга, али пет такмичења у две недеље је довело организам до умора. Нисам данас скочила жељени скок, нисам могла боље, али поред свих одличја које сам освојила ове године, врло сам задовољна. Освајање Дијамантске лиге је испуњење мог девојачког сна", изјавила је Шпановићева после наступа.

Још Београд и - на заслужени одмор!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар