Godina Ivaninih pobjeda: Ostvarenje sna!

Ivana Španović trijumfom u Dijamantskoj ligi zaokružila je sezonu koju će zauvek pamtiti.

Ostali sportovi 02.09.2016 | 18:45
Godina Ivaninih pobjeda: Ostvarenje sna!
I svetsko srebro i evropsko zlato i olimpijska medalja i trijumf u Dijamantskoj ligi.

Ivana Španović stavila je tačku na zaista fenomenalnu sezonu postavši najuspešnija srpska atletičarka u istoriji.

Srpska olimpijka osvojila je Dijamantsku ligu, a na završnom takmičenju uručen joj je i trofej, koji sa sobom donosi i titulu "najbolje daljašice sveta".

"Ovim stavljamo tačku na najuspešniju sezonu u Ivaninoj takmičarskoj karijeri", poručio je iz Švajcarske Ivanin trener Goran Obradović.

"Vrlo sam ponosan na konstantnost njenih rezultata i na čestitke koje stižu od svih prisutnih trenera, koji su takođe fascinirani Ivaninom konstantnošću. Sada sledi još miting u Zagrebu i miting u Beogradu, gde sa svim ljubiteljima atletike želimo da podelimo radost povodom ove uspešne sezone, kao i da podsetimo sve ljubitelje na organizaciju Evropskog prvenstva u dvorani sledeće godine u Beogradu", dodao je on.

Ivana je blistala od sreće.

"Definitivno sam večeras išla na pobedu", rekla je nakon što je poslednji miting završila sa drugim najboljim skokom (prva je Britni Ris), ali i sa ukupnim trijumfom, sa čak 68 osvojenih poena (Ris je druga sa 36).

"Ovo mi je jedan od omiljenih mitinga, ali pet takmičenja u dve nedelje je dovelo organizam do umora. Nisam danas skočila željeni skok, nisam mogla bolje, ali pored svih odličja koje sam osvojila ove godine, vrlo sam zadovoljna. Osvajanje Dijamantske lige je ispunjenje mog devojačkog sna", izjavila je Španovićeva posle nastupa.

Još Beograd i - na zasluženi odmor!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar