Поход ''Орлова'' на СП! Крстајић: Родбину ће прву бити срамота од комшија ако кикснемо!

Фудбалска Србија се пре два месеца по ко зна који пут ресетовала и кренула од почетка. Нови људи, нове квалификације, стари циљ - пласман на велико такмичење.

Фудбал 02.09.2016 | 23:00
Поход ''Орлова'' на СП! Крстајић: Родбину ће прву бити срамота од комшија ако кикснемо!
Младен Крстајић, помоћник селектора Славољуба Муслина, гост „Блица“, верује да ови „орлови“ већ против Ирске могу да покажу нове вредности, на старту пута за Мундијал 2018. у Русији.

- Сваки тренер има свој систем рада, тако и Муслин, а на нама је да реализујемо његове идеје. Много је битно што смо прво провели две недеље заједно и одиграли три пријатељска меча пре окупљања. Све функционише много боље. Да смо се први пут састали сада седам дана пре почетка квалификација, мислим да би тешко било, јер се нисмо познавали, поготово ми из стручног штаба са млађим играчима - каже Крстајић за „Блиц“.

Прва препрека на путу ка Мундијалу у Русији је Република Ирска, 5. септембра.

- Ирска је на Евру показала да је озбиљна екипа. Кад је група извучена, уз Велс, Аустрију, Молдавију и Грузију, сигурно је речено: „Е, ми идемо даље“. Група нема звучно име, а врло је уједначена. Ми имамо модел и квалитет да се супротставимо, шеф Муслин гледа противника, али ми ћемо сигурно покушати да играмо нашу игру, нападачки, са три шпица, како он воли. Убеђен сам да имамо добар темељ да уз подршку навијача направимо добар резултат против Ирске.

Искусни ас, бивши фудбалер Партизана, Вердера и Шалкеа, сада председник ФК Радник из Бијељине, који је 59 пута играо за национални тим, верује у боље сутра за наш фудбал.

- Атмосфера ми делује добро у Србији, иако нас гризе савест због прошлости, али не треба тако гледати. Не волим да кажем да је ово нови почетак, треба да се извуку поуке и да се нешто промени, да се крене набоље. Суштина је да унесемо нешто ново и мислим да имамо визију како треба све да функционише.

Крстајић зна шта жели од „орлова“ и како да носе дрес Србије.

- Ово није посао, већ је задовољство да си у репрезентацији. Хоћемо да покажемо да смо озбиљна екипа са жељом за доказивањем која хоће да направи нешто. Не гледају нас само навијачи, већ и родбина коју ће прву бити срамота од комшија ако кикснемо, не дај Боже. Сви имамо породицу, оца, мајку, дедове, који нас гледају на телевизији и само се ставите у њихов положај, који кажу „само да не погреши“. То треба да буде неки модел играчима кад носе дрес Србије.

Крстајић открива како до Мундијала у Русији.

- Вером у себе, дисциплином, организацијом и пре свега добром атмосфером. Тактика је битна у спорту, али најбитнија је атмосфера у екипи, јер онда момци хоће све да изнесу што је шеф замислио на прави начин, да схвате шта су суштина и тренинга и припреме за утакмицу и сама утакмица. Без лажне скромности, за ова два окупљања могу да истакнем да имамо праву атмосферу. Нема фолирања, отворено се прича и шали до оне границе која мора да постоји.

Не постоји „лако ћемо“

Крстајић истиче да Србија мора да поштује све ривале у Д групи.

- Ни у једну припрему утакмице не сме да се уђе са „лако ћемо“. Гледамо сваки следећи меч, али и против Грузије и против Молдавије морамо да будемо као да нам је то последња утакмица, бараж који нас шаље на првенство.

Чујем се сваки дан са Ракитићем

Крстајић је велики пријатељ са Иваном Ракитићем, чији је гест да донира семафор његовом ФК Радник из Бијељине одушевио регион.

- То је можда овде непојмљиво, али то је право, искрено пријатељство, тако он и ја функционишемо годинама. Чујемо се сваки дан. Рекао је да може да помогне, исто бих и ја урадио за њега. Има велику жељу да дође у Бијељину, види град и свој семафор.

Син Матеја иде татиним стопама

- Син Матеја има 11 година, тренира у Партизану код Илије Завишића. Кажу дрво не пада далеко од кладе, игра штопера по левој страни, бори се сам, ништа му не помажем. Мало игра, мало је на клупи, задовољан сам, битно да је паметан и да се бави спортом. Најстарија ћерка Светлана другу годину студира у Барселони, Елена је осми разред, супруга Љубица је ту око њих, а ја сам фактички као четврто дете - додаје уз осмех Крстајић.

Ракија за играче? Ако шеф дозволи

Крстајић има огромно имање у Кикинди на ком се бави пољопривредом и производњом ракије.

- Одлично иде производња, не жалим се. Ракија је суперквалитетна, биће прилике да вам донесем и да ви пробате. За играче о том потом, то ће шеф одлучити да ли може - уз осмех каже Крстајић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Твоји Дривушани

02.09.2016 23:28

Један је Крле

ОДГОВОРИТЕ