Pohod ''Orlova'' na SP! Krstajić: Rodbinu će prvu biti sramota od komšija ako kiksnemo!

Fudbalska Srbija se pre dva meseca po ko zna koji put resetovala i krenula od početka. Novi ljudi, nove kvalifikacije, stari cilj - plasman na veliko takmičenje.

Fudbal 02.09.2016 | 23:00
Pohod ''Orlova'' na SP! Krstajić: Rodbinu će prvu biti sramota od komšija ako kiksnemo!
Mladen Krstajić, pomoćnik selektora Slavoljuba Muslina, gost „Blica“, veruje da ovi „orlovi“ već protiv Irske mogu da pokažu nove vrednosti, na startu puta za Mundijal 2018. u Rusiji.

- Svaki trener ima svoj sistem rada, tako i Muslin, a na nama je da realizujemo njegove ideje. Mnogo je bitno što smo prvo proveli dve nedelje zajedno i odigrali tri prijateljska meča pre okupljanja. Sve funkcioniše mnogo bolje. Da smo se prvi put sastali sada sedam dana pre početka kvalifikacija, mislim da bi teško bilo, jer se nismo poznavali, pogotovo mi iz stručnog štaba sa mlađim igračima - kaže Krstajić za „Blic“.

Prva prepreka na putu ka Mundijalu u Rusiji je Republika Irska, 5. septembra.

- Irska je na Evru pokazala da je ozbiljna ekipa. Kad je grupa izvučena, uz Vels, Austriju, Moldaviju i Gruziju, sigurno je rečeno: „E, mi idemo dalje“. Grupa nema zvučno ime, a vrlo je ujednačena. Mi imamo model i kvalitet da se suprotstavimo, šef Muslin gleda protivnika, ali mi ćemo sigurno pokušati da igramo našu igru, napadački, sa tri špica, kako on voli. Ubeđen sam da imamo dobar temelj da uz podršku navijača napravimo dobar rezultat protiv Irske.

Iskusni as, bivši fudbaler Partizana, Verdera i Šalkea, sada predsednik FK Radnik iz Bijeljine, koji je 59 puta igrao za nacionalni tim, veruje u bolje sutra za naš fudbal.

- Atmosfera mi deluje dobro u Srbiji, iako nas grize savest zbog prošlosti, ali ne treba tako gledati. Ne volim da kažem da je ovo novi početak, treba da se izvuku pouke i da se nešto promeni, da se krene nabolje. Suština je da unesemo nešto novo i mislim da imamo viziju kako treba sve da funkcioniše.

Krstajić zna šta želi od „orlova“ i kako da nose dres Srbije.

- Ovo nije posao, već je zadovoljstvo da si u reprezentaciji. Hoćemo da pokažemo da smo ozbiljna ekipa sa željom za dokazivanjem koja hoće da napravi nešto. Ne gledaju nas samo navijači, već i rodbina koju će prvu biti sramota od komšija ako kiksnemo, ne daj Bože. Svi imamo porodicu, oca, majku, dedove, koji nas gledaju na televiziji i samo se stavite u njihov položaj, koji kažu „samo da ne pogreši“. To treba da bude neki model igračima kad nose dres Srbije.

Krstajić otkriva kako do Mundijala u Rusiji.

- Verom u sebe, disciplinom, organizacijom i pre svega dobrom atmosferom. Taktika je bitna u sportu, ali najbitnija je atmosfera u ekipi, jer onda momci hoće sve da iznesu što je šef zamislio na pravi način, da shvate šta su suština i treninga i pripreme za utakmicu i sama utakmica. Bez lažne skromnosti, za ova dva okupljanja mogu da istaknem da imamo pravu atmosferu. Nema foliranja, otvoreno se priča i šali do one granice koja mora da postoji.

Ne postoji „lako ćemo“

Krstajić ističe da Srbija mora da poštuje sve rivale u D grupi.

- Ni u jednu pripremu utakmice ne sme da se uđe sa „lako ćemo“. Gledamo svaki sledeći meč, ali i protiv Gruzije i protiv Moldavije moramo da budemo kao da nam je to poslednja utakmica, baraž koji nas šalje na prvenstvo.

Čujem se svaki dan sa Rakitićem

Krstajić je veliki prijatelj sa Ivanom Rakitićem, čiji je gest da donira semafor njegovom FK Radnik iz Bijeljine oduševio region.

- To je možda ovde nepojmljivo, ali to je pravo, iskreno prijateljstvo, tako on i ja funkcionišemo godinama. Čujemo se svaki dan. Rekao je da može da pomogne, isto bih i ja uradio za njega. Ima veliku želju da dođe u Bijeljinu, vidi grad i svoj semafor.

Sin Mateja ide tatinim stopama

- Sin Mateja ima 11 godina, trenira u Partizanu kod Ilije Zavišića. Kažu drvo ne pada daleko od klade, igra štopera po levoj strani, bori se sam, ništa mu ne pomažem. Malo igra, malo je na klupi, zadovoljan sam, bitno da je pametan i da se bavi sportom. Najstarija ćerka Svetlana drugu godinu studira u Barseloni, Elena je osmi razred, supruga Ljubica je tu oko njih, a ja sam faktički kao četvrto dete - dodaje uz osmeh Krstajić.

Rakija za igrače? Ako šef dozvoli

Krstajić ima ogromno imanje u Kikindi na kom se bavi poljoprivredom i proizvodnjom rakije.

- Odlično ide proizvodnja, ne žalim se. Rakija je superkvalitetna, biće prilike da vam donesem i da vi probate. Za igrače o tom potom, to će šef odlučiti da li može - uz osmeh kaže Krstajić.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tvoji Drivušani

02.09.2016 23:28

Jedan je Krle

ODGOVORITE