Ово су Звездаши у Партизановом дресу овог тренутка...!

Четворица фудбалера Партизана носила црвено-бели дрес! Неки су поникли у Звезди, неки су једно време били њени чланови. Нису ово преседани, али одавно није било оволико бивших звездаша међу партизановцима у исто време.

Фудбал 04.09.2016 | 23:45
Ово су Звездаши у Партизановом дресу овог тренутка...!
Првотимци Партизана Филип Кљајић, Немања Милетић, Петар Ђуричковић и Урош Ђурђевић на почетку каријере су носили црвено-бели дрес. Додуше, није се због овог квартета тресла земља, као у случајевима Милка Ђуровског, Антуна Рудинског, Велибора Васовића, Бранка Зебеца, па и Клеа и Владимира Стојковића, када је било свега и свачега. Али јесте привукла пажњу јавности. Ипак је необично када се из једног табора вечитих прелази у други - некоме су то чинови издаје, а појединима шамар отрежњења који доказује снагу једног од та два увек супротстављена колектива - у датом моменту. Углавном, чини се да су четворица актуелних црно-белих који су својевремено били црвено-бели презадовољни доласком у клуб из Хумске 1. Тако је, судећи по првој изјави пре доласка у Партизан, из Јавора, за левог бека Милетића то било остварење снова.

- Ситуација је била таква да сам се на почетку обрео на “Маракани”. Тамо нисам добио праву шансу и кренуо сам даље. Није ми тешко да после свега заиграм за Партизан, напротив. То је клуб за који одмалена навијам. Био сам више пута на стадиону и гледао утакмице, још као дете, када нисам почео озбиљно да се бавим фудбалом - поручио је Милетић.

Офанзивном везисти Петру Ђуричковићу у генима су црно-бели.

- Сви у мојој породици су партизановци, логично је било да и ја кренем тим путем. Идол ми је Предраг Мијатовић, а на језику првих копачки ”пума” било је исписано Мијатовић 8. Први пут сам на утакмици Партизана био децембра 2003, против Марсеја у Лиги шампиона - истакао је Ђуричковић.

Чувар мреже Партизана Филип Кљајић, као и његов отац Душан, познати тренер, поникли су у Љутице Богдана. Али, завршио је на другој страни Топчидерског брда.

- Моја велика жеља је била да наставим каријеру у Партизану. Да нисам спреман да носим то бреме, не бих ни дошао овде - причао је Кљајић.

Последњи у реду, Урош Ђурђевић, и није се баш претргао у хвалоспевима.

- Дошао сам у један од највећих клубова на Балкану. Већ сам сарађивао са Николићем - рекао је Ђурђевић.

Милко о Стојкету и Клеу

Праву експлозију незадовољства са једне, и еуфорије са друге стране Топчидерског брда изазвао је Милко Ђуровски када је 1986. године прешао из Звезде у Партизан. Он се због тога никада није покајао, а пре неколико година заузео је и заштитнички став према Владимиру Стојковићу и Клеу, који су као бивши звездаши дошли код партизановаца.

- Прелазили су из мање у већу средину, ваљда је то логичан корак у каријери сваког спортисте. Гарантујем вам да је и у моје време око 70 процената тадашњег Звездиног тима сматрало Партизан организованијим, сређенијим - бољим клубом. Одмах сам по преласку у Хумску проценио да је Партизан већи клуб - причао је Ђуровски.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар