Ovo su Zvezdaši u Partizanovom dresu ovog trenutka...!

Četvorica fudbalera Partizana nosila crveno-beli dres! Neki su ponikli u Zvezdi, neki su jedno vreme bili njeni članovi. Nisu ovo presedani, ali odavno nije bilo ovoliko bivših zvezdaša među partizanovcima u isto vreme.

Fudbal 04.09.2016 | 23:45
Ovo su Zvezdaši u Partizanovom dresu ovog trenutka...!
Prvotimci Partizana Filip Kljajić, Nemanja Miletić, Petar Đuričković i Uroš Đurđević na početku karijere su nosili crveno-beli dres. Doduše, nije se zbog ovog kvarteta tresla zemlja, kao u slučajevima Milka Đurovskog, Antuna Rudinskog, Velibora Vasovića, Branka Zebeca, pa i Klea i Vladimira Stojkovića, kada je bilo svega i svačega. Ali jeste privukla pažnju javnosti. Ipak je neobično kada se iz jednog tabora večitih prelazi u drugi - nekome su to činovi izdaje, a pojedinima šamar otrežnjenja koji dokazuje snagu jednog od ta dva uvek suprotstavljena kolektiva - u datom momentu. Uglavnom, čini se da su četvorica aktuelnih crno-belih koji su svojevremeno bili crveno-beli prezadovoljni dolaskom u klub iz Humske 1. Tako je, sudeći po prvoj izjavi pre dolaska u Partizan, iz Javora, za levog beka Miletića to bilo ostvarenje snova.

- Situacija je bila takva da sam se na početku obreo na “Marakani”. Tamo nisam dobio pravu šansu i krenuo sam dalje. Nije mi teško da posle svega zaigram za Partizan, naprotiv. To je klub za koji odmalena navijam. Bio sam više puta na stadionu i gledao utakmice, još kao dete, kada nisam počeo ozbiljno da se bavim fudbalom - poručio je Miletić.

Ofanzivnom vezisti Petru Đuričkoviću u genima su crno-beli.

- Svi u mojoj porodici su partizanovci, logično je bilo da i ja krenem tim putem. Idol mi je Predrag Mijatović, a na jeziku prvih kopački ”puma” bilo je ispisano Mijatović 8. Prvi put sam na utakmici Partizana bio decembra 2003, protiv Marseja u Ligi šampiona - istakao je Đuričković.

Čuvar mreže Partizana Filip Kljajić, kao i njegov otac Dušan, poznati trener, ponikli su u Ljutice Bogdana. Ali, završio je na drugoj strani Topčiderskog brda.

- Moja velika želja je bila da nastavim karijeru u Partizanu. Da nisam spreman da nosim to breme, ne bih ni došao ovde - pričao je Kljajić.

Poslednji u redu, Uroš Đurđević, i nije se baš pretrgao u hvalospevima.

- Došao sam u jedan od najvećih klubova na Balkanu. Već sam sarađivao sa Nikolićem - rekao je Đurđević.

Milko o Stojketu i Kleu

Pravu eksploziju nezadovoljstva sa jedne, i euforije sa druge strane Topčiderskog brda izazvao je Milko Đurovski kada je 1986. godine prešao iz Zvezde u Partizan. On se zbog toga nikada nije pokajao, a pre nekoliko godina zauzeo je i zaštitnički stav prema Vladimiru Stojkoviću i Kleu, koji su kao bivši zvezdaši došli kod partizanovaca.

- Prelazili su iz manje u veću sredinu, valjda je to logičan korak u karijeri svakog sportiste. Garantujem vam da je i u moje vreme oko 70 procenata tadašnjeg Zvezdinog tima smatralo Partizan organizovanijim, sređenijim - boljim klubom. Odmah sam po prelasku u Humsku procenio da je Partizan veći klub - pričao je Đurovski.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar