Терзић: ЛШ - нереална, бићемо прваци до 2019. године!

"Није реално да се игра Лига шампиона са 9,2 милиона евра буџета", рекао је директор Звезде у опширном разговору са новинарима. Извинио се за наступ у Италији.

Фудбал 02.09.2016 | 23:45
Терзић: ЛШ - нереална, бићемо прваци до 2019. године!
Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић први пут се обратио јавности после елиминације из квалификација за Лигу шампиона, па Лигу Европе.

У разговору са новинарима, први оперативац шампиона Србије дотакао је многе теме, а на почетку је подвукао да му је жао што црвено-бели нису успели да се пласирају у једно од две групне фазе европских такмичења.

Са друге стране, указао је и на то да није реално да у садашњој ситуацији, када клуб има финансијске проблеме и буџет од 9,2 милиона евра, уђе у Лигу шампиона.

"Упозоравали смо да нас чека тежак пут и да много среће треба у жребу и утакмицама, али је нисмо имали оба пута. Без обзира на то, били смо на прагу проласка Лудогореца, дали максимум, али нисмо успели. Еуфорија која се створила око Звезде око пласмана у Лигу шампиона, "река људи" ка путу ка стадиону показује колико је народу битан фудбал. Жао ми је што се та енергија није преточила на терен да играчи то материјализују, али су подлегли притиску и на психолошком плану", рекао је Терзић у разговору са новинарима.

Он је посебно истакао да жали за грешкама из Разграда у првом мечу, означивши други, изједначујући гол Лудогореца за 2:2, као можда и пресудан детаљ.

Неколико недеља потом, Црвена звезда је пропустила и другу шансу да избори европску јесен већ после првог меча у плеј-офу за Лигу Европе. Пораз од Сасуола од Италији практично је ставио тачку на европске амбиције првака Србије 3:0.

"Извинио бих се звездашкој јавности за дуел у Италији, који је био недопустиво слаа и не смемо више да дозволимо онакав приступ игри и понашање. Неспорно је да су Лудогорец и Сасуоло боље и спремније екипе за УЕФА такмичења, али остаје утисак да смо могли боље", каже Терзић.

Он, међурим, сматра да сви морају да буду поносни на резултате Црвене звезде, када се сагледа у каквој је ситуацији био клуб пре само годину дана.

"Прешли смо дуг пут од августа прошле године до данас, када су нас сви отписали и када смо се попут феникса подигли. Први пут је Звезда у 70 година дугој историји на доминантан начин освојила титулу, са 30 бодова у односу на Партизан, први пут смо годину завршили са позитивним финансијским пословањем, а исто ћемо и у 2016", рекао је Терзић.

За приче да је Звезда разочарала, каже да то апсолутно није тачно, већ је то "спиновање из одређених центара моћи медијских".

"Сви желе да Звезда буде велика као што је била, али за то су потребна озбиљна улагања, али ко то може да обезбеди? Оптерећени смо дуговима из прошлости, када сам дошао дуг је био 52 милиона евра, били на ивици банкрота", казао је Терзић.

"ЈОШ ЖИВИМО У МУЗЕЈУ"

"Још живимо у нашем музеју, морамо да будемо реални. Многи кажу како Копенхаген игра Лигу шампиона, а он доведе Павловића из Чукаричког за два милиона евра. Ми нисмо спремни да платимо тај новац, они јесу и зато су ушли. Звезда то не може и неопходно нам је доста среће", рекао је генерални директор Црвене звезде.

Терзић је додао да је су садашњи резултати максимални са овим буџетом, јер су потребна већа улагања да би се такмичили са богатијим срединама из Европе.

Он каже да постоје грешке у руководству, али да се ради исправно, истакавши да му је жао што није подигао кредит од три милиона евра и довео три врхунска појачања.

"Није реално да се игра Лига шампиона са 9,2 милиона евра буџета. Може да се деси, али није реално. Мора да постоји план, деси се појединачан случај, као Партизан против Андерлехта, али да би се то остварило мора да буде пројекат као Лудогорец. Они дају плате по 600.000 евра, плаћају обештећења, па се и они оклизну", навео је Терзић.

"БИЋЕМО ШАМПИОНИ ТРИ СЕЗОНЕ"

Према његовим речима, Партизан је шест година "терорисао Црвену звезду, а сада су се ствари промениле, и да су скоро искомплексирали ривала, али да неко жели то да ниподаштава".

"Бићемо прваци Србије ове сезоне, али и наредне две, за нешто више потребна су огромна улагања. Бољи смо од Партизана и верујемо у себе. Када гладијатор улази у арену не може да каже да ће пробати, па ћу видети, а само један остаје жив. Мислим да ћемо то бити ми", рекао је Терзић.

На крају разговора, Терзић се захвалио премијеру Србије Александру Вучићу на подршци путу ка финансијском опоравку клуба.

"Звезда без државе не може, потребна нам је за милион ствари. Докле год се неке ствари не промене бићемо на грбачи државе, иако смо се мало склонили. Када се захваљујем премијеру Вучићу, многи ме питању што то радим, а да није његове помоћи, били бисмо мртви. Не зато што нам даје паре, већ што имамо подршку са стране при финансијској консолидацији", закључио је Терзић.

Уго Вијеира вероватно обнавља уговор

Директор Звезде објаснио је зашто Уго Вијеира није отишао.

"Катаи је вансеријски играч, али за његову позицију имамо решења, док за Вијеиру немамо. Имали смо понуду за њега од 1,5 милиона евра, али смо је одбили јер немамо замену. Он је ретерирао, спреман је да остане и ревидира уговор", навео је Терзић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар