Анализа - Позајмице Челсија: Данило Пантић и још 37 играча!

Где све "плавци" имају фудбалере на позајмици - од аматерског нивоа до Јувентуса!

Фудбал 02.09.2016 | 18:30
Анализа - Позајмице Челсија: Данило Пантић и још 37 играча!
Газда Челсија Роман Абрамович и нови менаџер "плаваца" Антонио Конте били су изузетно активни у финишу прелазног рока, па су последњег дана ангажовали новог левог бека Маркоса Алонса и спектакуларно вратили дефанзивног универзалца Давида Луиза. Закључно са њима, први тим "плаваца" тренутно броји 27 фудбалера, међу којима су и Срби Бранислав Ивановић иНемања Матић.

Конте је овог лета стигао на "Бриџ", скенирао екипу, видео шта му је неопходно и склопио састав на који ће рачунати на утакмицама и на тренинзима.

Исто тако, Италијан је "освежио" и километарски дуг списак фудбалера који су на позајмицама.

Познат по хиперпродукцији играча, њиховом гомилању у својој академији и слањем на позајмице, Челси већ годинама традиционално има више својих фудбалера ван тренинг центра него у њему. Тако је и ове сезоне.

Закључно са јучерашњим даном, лондонски клуб има под уговором чак 38 фудбалера који ће ове сезоне носити дрес других тимова!

Као и прошле године, међу тим фудбалерима је и наш интернационалац Данило Пантић, који је такмичарску 2014/15 провео у Витесеу, а од овог лета се кали у Екселсиору.

Прочитајте списак свих фудбалера Челсија који су на позајмицама:

Голмани:

- Нејтан Бакстер (Метрополитан полис), Мичел Бини (Краули таун), Џамал Блекмен (Викомб Вондерерс), Матеј Делач (Мускрон)

Дефанзивци:

- Натан Аке (Борнмут), Баба Рахман (Шалке), Андреас Кристенсен (Борусија Менхенгладбах), Џејк Кларк Салтер (Бристол), Дион Конрој (Алдершот), Алекс Дејви (Краули таун), Мајкл Хектор (Ајнтрахт), Томаш Калас (Фулам), Мет Мијазга (Витесе), Волас (Гремио), Кенет Омеруо (Алања)

Везисти:

- Викторијен Ангбан (Гранада), Кристијан Атсу (Њукаскл), Луис Бејкер (Витесе), Жереми Бога (Гранада), Чарли Колкет (Бристол), Хуан Куадрадо (Јувентус - до 2019!), Кристијан Куевас (Сент Трујден), Џордан Хоутон (Донкастер), Кенеди (Вотфорд), Чарли Мусонда (Бетис), Натан (Витесе), Кејси Палмер (Хадерсфилд), Данило Пантић (Екселсиор), Марио Пашалић (Милан), Лукас Пијазон (Фулам)

Нападачи:

Теми Абрахам (Бристол), Патрик Бамфорд (Барнли), Ајзеа Браун (Ротерам), Ислам Феруз (Мускрон), Алекс Кивомја (Крув), Лоик Реми (Кристал Палас), Жоао Родригез (Санта Фе), Бертран Траоре (Ајакс).

Када су у питању играчи из региона бивше СФР Југославије, осим Пантића на списку су и двојица Хрвата - бивши голман Војводине Делач, који је тренутно у Мускрону, као и везиста Пашалић, који је 2013. купљен од Хајдука и потом био позајмиљиван Елчеу и Монаку.

Такође, на списку је дефинитивно најзвучније име Хуана Куадрада, јединог који је позајмљен (Јувентусу) дуже од једне сезоне. Подсетимо да га је Жозе Мурињо претпрошле зиме платио чак 30 милиона евра.

Пола године раније, у клуб је стигао и Баба Рахман (за 14 милиона фунти), али је и њему јасно речено да ове сезоне не може добити шансу, као ни чак четворица Бразилаца: дефанзивац Волас (под уговором од 2013. али никад није заиграо) и везисте Кенеди (одиграо 20 утакмица прошле сезоне), Натан (одмах 2015. прослеђен Витесеу) и Лукас Пијазон (у клубу од 2012, али позајмљиван већ четири пута).

Такође, значајну пажњу на Острву је привукла и позајмица Француза Ремија, коме је Антонио Конте отворено поручио да неће имати места у нападу и да је боље да оде у Кристал Палас.

За крај, занимљиво је истаћи да Челси има свог фудбалера и у полу-аматерској конкуренцији, где тренутно за екипу Метрополитен полиције игра голман Нејтан Бакстер.

Од аматерског нивоа до Јувентуса - свуда се могу наћи фудбалери Челсија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар