Analiza - Pozajmice Čelsija: Danilo Pantić i još 37 igrača!

Gde sve "plavci" imaju fudbalere na pozajmici - od amaterskog nivoa do Juventusa!

Fudbal 02.09.2016 | 18:30
Analiza - Pozajmice Čelsija: Danilo Pantić i još 37 igrača!
Gazda Čelsija Roman Abramovič i novi menadžer "plavaca" Antonio Konte bili su izuzetno aktivni u finišu prelaznog roka, pa su poslednjeg dana angažovali novog levog beka Markosa Alonsa i spektakularno vratili defanzivnog univerzalca Davida Luiza. Zaključno sa njima, prvi tim "plavaca" trenutno broji 27 fudbalera, među kojima su i Srbi Branislav Ivanović iNemanja Matić.

Konte je ovog leta stigao na "Bridž", skenirao ekipu, video šta mu je neophodno i sklopio sastav na koji će računati na utakmicama i na treninzima.

Isto tako, Italijan je "osvežio" i kilometarski dug spisak fudbalera koji su na pozajmicama.

Poznat po hiperprodukciji igrača, njihovom gomilanju u svojoj akademiji i slanjem na pozajmice, Čelsi već godinama tradicionalno ima više svojih fudbalera van trening centra nego u njemu. Tako je i ove sezone.

Zaključno sa jučerašnjim danom, londonski klub ima pod ugovorom čak 38 fudbalera koji će ove sezone nositi dres drugih timova!

Kao i prošle godine, među tim fudbalerima je i naš internacionalac Danilo Pantić, koji je takmičarsku 2014/15 proveo u Viteseu, a od ovog leta se kali u Ekselsioru.

Pročitajte spisak svih fudbalera Čelsija koji su na pozajmicama:

Golmani:

- Nejtan Bakster (Metropolitan polis), Mičel Bini (Krauli taun), Džamal Blekmen (Vikomb Vonderers), Matej Delač (Muskron)

Defanzivci:

- Natan Ake (Bornmut), Baba Rahman (Šalke), Andreas Kristensen (Borusija Menhengladbah), Džejk Klark Salter (Bristol), Dion Konroj (Alderšot), Aleks Dejvi (Krauli taun), Majkl Hektor (Ajntraht), Tomaš Kalas (Fulam), Met Mijazga (Vitese), Volas (Gremio), Kenet Omeruo (Alanja)

Vezisti:

- Viktorijen Angban (Granada), Kristijan Atsu (Njukaskl), Luis Bejker (Vitese), Žeremi Boga (Granada), Čarli Kolket (Bristol), Huan Kuadrado (Juventus - do 2019!), Kristijan Kuevas (Sent Trujden), Džordan Houton (Donkaster), Kenedi (Votford), Čarli Musonda (Betis), Natan (Vitese), Kejsi Palmer (Hadersfild), Danilo Pantić (Ekselsior), Mario Pašalić (Milan), Lukas Pijazon (Fulam)

Napadači:

Temi Abraham (Bristol), Patrik Bamford (Barnli), Ajzea Braun (Roteram), Islam Feruz (Muskron), Aleks Kivomja (Kruv), Loik Remi (Kristal Palas), Žoao Rodrigez (Santa Fe), Bertran Traore (Ajaks).

Kada su u pitanju igrači iz regiona bivše SFR Jugoslavije, osim Pantića na spisku su i dvojica Hrvata - bivši golman Vojvodine Delač, koji je trenutno u Muskronu, kao i vezista Pašalić, koji je 2013. kupljen od Hajduka i potom bio pozajmiljivan Elčeu i Monaku.

Takođe, na spisku je definitivno najzvučnije ime Huana Kuadrada, jedinog koji je pozajmljen (Juventusu) duže od jedne sezone. Podsetimo da ga je Žoze Murinjo pretprošle zime platio čak 30 miliona evra.

Pola godine ranije, u klub je stigao i Baba Rahman (za 14 miliona funti), ali je i njemu jasno rečeno da ove sezone ne može dobiti šansu, kao ni čak četvorica Brazilaca: defanzivac Volas (pod ugovorom od 2013. ali nikad nije zaigrao) i veziste Kenedi (odigrao 20 utakmica prošle sezone), Natan (odmah 2015. prosleđen Viteseu) i Lukas Pijazon (u klubu od 2012, ali pozajmljivan već četiri puta).

Takođe, značajnu pažnju na Ostrvu je privukla i pozajmica Francuza Remija, kome je Antonio Konte otvoreno poručio da neće imati mesta u napadu i da je bolje da ode u Kristal Palas.

Za kraj, zanimljivo je istaći da Čelsi ima svog fudbalera i u polu-amaterskoj konkurenciji, gde trenutno za ekipu Metropoliten policije igra golman Nejtan Bakster.

Od amaterskog nivoa do Juventusa - svuda se mogu naći fudbaleri Čelsija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar