СП - квалификације... Шок за Јапан: Емирати побиједили у Саитами!

Почела завршна фаза азијских квалификација за Светско првенство у Русији. Аустралија по плану, Јапан и не баш...

Фудбал 01.09.2016 | 20:45
СП - квалификације... Шок за Јапан: Емирати побиједили у Саитами!
Азијске селекције заједно са Аустралијом бориће се за четири места која директно воде на Мундијал 2018, док ће две трећепласиране екипе из група А и Б играти у плеј-офу.

Већ на почетку такмичења догодило се изненађење. Уједињени Арапски Емирати победили су у Саитами Јапан 2:1 (1:1).

Кеисуке Хонда је већ у 11. минуту довео Јапанце до предности. После гола фудбалера Милана деловало је да ће домаћин лако решити меч, али онда су настали проблеми. Ахмед Калил је изједначио већ у 20, да би у 54. био прецизан и са пенала.

Резултат се више није мењао, тако да је селекција Вахида Халилхоџића већ на старту квалификација "поливена хладном водом". Јапану је ово други везани пораз на свом терену, с обзиром на то да је Босна и Херцеговина победила на Кирин купу у јуну 2:1.

У другом мечу Групе Б Аустралија није имала озбиљних проблема против Ирака. "Кенгури" су славили три бода после тријумфа 2:0. Масимо Лонго у 58. и Томи Јурић у 64. постигли су голове на стадиону у Перту.

Данас се састају још Саудијска Арабија и Тајланд.  

У Групи А дерби између Јужне Кореје и Кине припао је екипи коју је селектирао Ули Штилике - 3:2. Кореја је водила и 3:0, али се Кина за само три минута, од 74. до 77, вратила у меч. Ипак, до изједначења није успела. Женг Жи је постигао аутогол, а стрелци за домаћина били су Ћунг Јонг Ли и Ја Чеол Ко.

Голове за Кину постигли су Ју Хаи и Хао Јунмин.

СП квалификације, Азија:
Аустралија – Ирак 2:0
Јапан – УАЕ 1:2
Ј. Кореја – Кина 3:2
Узбекистан – Сирија 1:0
Иран – Катар 2:0

У току: 
С. Арабија – Тајланд

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар