SP - kvalifikacije... Šok za Japan: Emirati pobijedili u Saitami!

Počela završna faza azijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Australija po planu, Japan i ne baš...

Fudbal 01.09.2016 | 20:45
SP - kvalifikacije... Šok za Japan: Emirati pobijedili u Saitami!
Azijske selekcije zajedno sa Australijom boriće se za četiri mesta koja direktno vode na Mundijal 2018, dok će dve trećeplasirane ekipe iz grupa A i B igrati u plej-ofu.

Već na početku takmičenja dogodilo se iznenađenje. Ujedinjeni Arapski Emirati pobedili su u Saitami Japan 2:1 (1:1).

Keisuke Honda je već u 11. minutu doveo Japance do prednosti. Posle gola fudbalera Milana delovalo je da će domaćin lako rešiti meč, ali onda su nastali problemi. Ahmed Kalil je izjednačio već u 20, da bi u 54. bio precizan i sa penala.

Rezultat se više nije menjao, tako da je selekcija Vahida Halilhodžića već na startu kvalifikacija "polivena hladnom vodom". Japanu je ovo drugi vezani poraz na svom terenu, s obzirom na to da je Bosna i Hercegovina pobedila na Kirin kupu u junu 2:1.

U drugom meču Grupe B Australija nije imala ozbiljnih problema protiv Iraka. "Kenguri" su slavili tri boda posle trijumfa 2:0. Masimo Longo u 58. i Tomi Jurić u 64. postigli su golove na stadionu u Pertu.

Danas se sastaju još Saudijska Arabija i Tajland.  

U Grupi A derbi između Južne Koreje i Kine pripao je ekipi koju je selektirao Uli Štilike - 3:2. Koreja je vodila i 3:0, ali se Kina za samo tri minuta, od 74. do 77, vratila u meč. Ipak, do izjednačenja nije uspela. Ženg Ži je postigao autogol, a strelci za domaćina bili su Ćung Jong Li i Ja Čeol Ko.

Golove za Kinu postigli su Ju Hai i Hao Junmin.

SP kvalifikacije, Azija:
Australija – Irak 2:0
Japan – UAE 1:2
J. Koreja – Kina 3:2
Uzbekistan – Sirija 1:0
Iran – Katar 2:0

U toku: 
S. Arabija – Tajland

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar