Сјајан гест америчког спортисте...!

Играч америчког фудбала Тревис Рудолф урадио је нешто што је мајци овог дечака натерало сузе на очи. А и вама ће.

Остали спортови 04.09.2016 | 11:45
Сјајан гест америчког спортисте...!
У спорту је најважније дати гол, погодити кош, трчати или пливати најбрже, скочити највише... Али, није то једино што спорт подразумева. У спорту је веома важно имати срце, поштовање за противника, знати како се понети у победи и у поразу.

Спорт развија личност. У сваком смислу. Показао је то и играч америчког фудбала Тревис Рудолф који је са саиграчима из екипе Флориде, био у посети једној школи.

Када је ушао у ђачку мензу приметио је да дечак седи сам. Одлучио је да свој оброк поједе у дечаковом друштву. Није знао да је дечак аутистичан.

Дечакова мајка је добила ову фотографију док су мали и велики човек ручали заједно, а онда на свом Фацебоок профилу написала срцепарајуће писмо.

Присетивши се својих школских дана, мајка овог дечака је написала да се понекад осећа захвалном што је њено дете аутистично, јер му је на неки начин штит од свега.

"Он не примећује када људи буље у њега и када одједном почне да тапше рукама. Ни не примећује што више не добија позивнице за рођенданске журке совјих вршњака. И не смета му кад тако седи сам и руча. Сваког дана га питам - да ли си данас био тужан или са ким си данас седео за ручком. Понекада ми одговори да је седео са другарима из одељења, најчешће да је седео сам. Тим данима сам веома тужна због њега, али њега та свакодневица не дотиче. Он је стварно слатко дете, које се увек осмехне свима и загрли их. Мој пријатељ ми је послао ову прелепу слику, уз коментар: 'Хеј, твој син руча са Тревисом Рудолфом'. Питала сам га: 'А ко је он?'. Добила сам одговор: 'Амерички фудбалер'. И сузе су ми потекле низ лице. Тревис Рудолф и још неколико његових саиграча посетили су школу мог сина. Заиста не знам шта је подстакло овог дивног човека да седне за сто са мојим сином, али могу да му поручим да то никада нећу заборавити. Ово је један од ретких дана када не бринем што мој дивни син руча сам, јер седи преко пута човека који је херој. Хвала ти, Тревисе, ову мајку си учинио невероватно срећом и добио си навијаче за цео живот", написала је Лиа Пејск.

Када је прочитао ово писмо, Рудолф се стресао, а потом су га о овоме питали и за локалну телевизију. Још једном је показао да је мегацар:

"Дечак је баш кул, дружио бих се са њим сваки дан. И порука за његову маму - ако јој треба мој број, добиће га и нека ме позове да се дружим са њеним сином".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар