Сјећања - видео: Кад је Енглеска понизила Њемачку усред Минхена...!

У Енглеској се радо сећају 1. септембра 2001. У Немачкој, и не баш...

Фудбал 01.09.2016 | 19:30
Сјећања - видео: Кад је Енглеска понизила Њемачку усред Минхена...!
На данашњи дан пре 15 година догодио се један од најтежих пораза Немачке. Са друге стране била је историјска победа Енглеза.

"Панцери" су у склопу квалификација за Светско првенство 2002. у Јапану и Јужној Кореји угостили Енглезе и провели се као "боси по трњу". Никада пре, али ни касније, у дуелу два велика ривала, нико није остварио победу од четири гола разлике.

И то усред Минхена...

Енглеска је победила 5:1 (2:1)!

Умео је "горди Албион" да тријумфује и 6:3, и 4:2, да изгуби 1:4 или 1:3...

Али...

То септембарско вече на Олимпијском стадиону Енглеска је имала Мајкла Овена, тада 21-годишњег нападача Ливерпула. Са три поготка био је главни креатор блиставе победе свог тима.

Још ако се томе дода да је Карстен Јанкер био стрелац водећег гола за домаћина у шестом минуту.

Немци, који су до претпоследњег кола квалификационе групе 9 убедљиво водили, изгубили су прво место поразом од Енглеза и ремијем са Финцима (0:0). Пут на Мундијал морали су да потраже кроз бараж, а тамо већ нису имали много проблема са Украјинцима.



На Светском првенству је већ била друга прича. Немачка је стигла до финала, где је поражена од Бразила (0:2), док је Енглеска стала у четвртфиналу. Налетела је, такође, на Роналда и друштво из Бразила (1:2).

Немачка се реванширала Енглезима на СП 2010. У осмини финала "панцери" су победили 4:1. У међусобном скору Немачка има победу више (14-3-13).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар