Sjećanja - video: Kad je Engleska ponizila Njemačku usred Minhena...!

U Engleskoj se rado sećaju 1. septembra 2001. U Nemačkoj, i ne baš...

Fudbal 01.09.2016 | 19:30
Sjećanja - video: Kad je Engleska ponizila Njemačku usred Minhena...!
Na današnji dan pre 15 godina dogodio se jedan od najtežih poraza Nemačke. Sa druge strane bila je istorijska pobeda Engleza.

"Panceri" su u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji ugostili Engleze i proveli se kao "bosi po trnju". Nikada pre, ali ni kasnije, u duelu dva velika rivala, niko nije ostvario pobedu od četiri gola razlike.

I to usred Minhena...

Engleska je pobedila 5:1 (2:1)!

Umeo je "gordi Albion" da trijumfuje i 6:3, i 4:2, da izgubi 1:4 ili 1:3...

Ali...

To septembarsko veče na Olimpijskom stadionu Engleska je imala Majkla Ovena, tada 21-godišnjeg napadača Liverpula. Sa tri pogotka bio je glavni kreator blistave pobede svog tima.

Još ako se tome doda da je Karsten Janker bio strelac vodećeg gola za domaćina u šestom minutu.

Nemci, koji su do pretposlednjeg kola kvalifikacione grupe 9 ubedljivo vodili, izgubili su prvo mesto porazom od Engleza i remijem sa Fincima (0:0). Put na Mundijal morali su da potraže kroz baraž, a tamo već nisu imali mnogo problema sa Ukrajincima.



Na Svetskom prvenstvu je već bila druga priča. Nemačka je stigla do finala, gde je poražena od Brazila (0:2), dok je Engleska stala u četvrtfinalu. Naletela je, takođe, na Ronalda i društvo iz Brazila (1:2).

Nemačka se revanširala Englezima na SP 2010. U osmini finala "panceri" su pobedili 4:1. U međusobnom skoru Nemačka ima pobedu više (14-3-13).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar