Њемачка опозиција више вјерује Путину него Меркеловој

Многе присталице њемачких партија Алтернатива за Њемачку и Љевичари више вјерују Владимиру Путину него Ангели Меркел, резултати су анкете социолошког института “Форса“ која је спроведена по наруџбини листа “Цајт“.

Свијет 01.09.2016 | 18:30
Њемачка опозиција више вјерује Путину него Меркеловој
Учесници анкете, присталице разних странака из цијеле Њемачке, упитани су да ли вјерују Путину више него Меркеловој, мање или приближно исто. Укупно је само 12 одсто испитаника широм земље изјавило да више вјерује Путину, међутим, присталице АФД и Љевичара су се посебно истицали.

Међу Нијемцима који подржавају АФД Путину вјерује 30 одсто испитаника, а међу Љевичарима 31 одсто. "Цајт" истиче да се разлика посебно јасно огледа у поређењу са другим партијама: на примјер, у Хришћанско-демократској унији Меркелове, Путину више вјерује свега три одсто испитаника.

Популарност Меркелове се суновратила. Сличан тренд постоји и у одговорима на друго питање у оквиру ове анкете: испитаници су упитани да ли сматрају да је Путин у праву када говори о непријатељству Запада према Русији. Шездесет два одсто присталица Љевичара и 78 одсто присталица АФД вјерује да јесте.

Лист обраћа пажњу и на разлику у резултатима анкете на западу и на истоку Њемачке. На истоку је подршка знатно већа: 23 одсто испитаника више вјерује Путину.

Извор: Спутњик

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пропаганда не пали

01.09.2016 16:41

Европа је упала у велике Проблеме.Кад висе нијемци вјерују Путину него Меркелевој и поред толике пропаганде.

ОДГОВОРИТЕ