Njemačka opozicija više vjeruje Putinu nego Merkelovoj

Mnoge pristalice njemačkih partija Alternativa za Njemačku i Ljevičari više vjeruju Vladimiru Putinu nego Angeli Merkel, rezultati su ankete sociološkog instituta “Forsa“ koja je sprovedena po narudžbini lista “Cajt“.

Svijet 01.09.2016 | 18:30
Njemačka opozicija više vjeruje Putinu nego Merkelovoj
Učesnici ankete, pristalice raznih stranaka iz cijele Njemačke, upitani su da li vjeruju Putinu više nego Merkelovoj, manje ili približno isto. Ukupno je samo 12 odsto ispitanika širom zemlje izjavilo da više vjeruje Putinu, međutim, pristalice AFD i Ljevičara su se posebno isticali.

Među Nijemcima koji podržavaju AFD Putinu vjeruje 30 odsto ispitanika, a među Ljevičarima 31 odsto. "Cajt" ističe da se razlika posebno jasno ogleda u poređenju sa drugim partijama: na primjer, u Hrišćansko-demokratskoj uniji Merkelove, Putinu više vjeruje svega tri odsto ispitanika.

Popularnost Merkelove se sunovratila. Sličan trend postoji i u odgovorima na drugo pitanje u okviru ove ankete: ispitanici su upitani da li smatraju da je Putin u pravu kada govori o neprijateljstvu Zapada prema Rusiji. Šezdeset dva odsto pristalica Ljevičara i 78 odsto pristalica AFD vjeruje da jeste.

List obraća pažnju i na razliku u rezultatima ankete na zapadu i na istoku Njemačke. Na istoku je podrška znatno veća: 23 odsto ispitanika više vjeruje Putinu.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Propaganda ne pali

01.09.2016 16:41

Evropa je upala u velike Probleme.Kad vise nijemci vjeruju Putinu nego Merkelevoj i pored tolike propagande.

ODGOVORITE